Slik lager du en julekrans

Akkurat nå sitter forbreder jeg en workshop der jeg skal vise hvordan man lager julekrans. Jeg har tatt utgangspunkt i en ferdig halmkrans fra Bauhaus som man kan pynte med masse forskjellige grønt: granbar, eucalyptus, buksbom, einer, kongler og annen pynt (som naboens fine hekk med svarte bær). Kjøp det du synes er finest og suppler gjerne med det du har i hagen eller finner i naturen. Jeg har brukt halvannen bukett med granbar og en pakke med grønt.

Denne kransen var veldig enkel å jobbe med for her var det allerede festet fiskesnøre rundt hele kransen som granen kunne stikkes inn i. For å få den ekstra fyldig laget jeg også små buketter med grønt som jeg festet med ståltråd. Det eneste som er viktig å tenke på er at du setter alt i samme retning og jobber deg nedover slik at du ikke surrer over det grønne du har festet og gjør det flatt. Til slutt satte ståltråd på kongler stjerner i bark og stakk de ned i kransen.

PS. Du kan jo også kjøpe en ferdig granbarkrans og gå rett over på pyntingen, men dette tok med ca 20 min og var absolutt ikke vanskelig. Vil du bli med på workshop på Bauhaus Liertoppen 13.11 (Oppdatering: FULT)  eller på Bauhaus Vestby 14.11 kan du melde deg på her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *