Årets fineste julekrans

Det er mange år siden jeg har vært på juleverksted, og jeg mener å huske at det inneholdt både filt, lim og glitter meg også både julegløgg og mange fine folk. Fine folk var det også da Muchijentene og Skargerak inviterte til en grønn workshop i forrige uke. I en litt for hektisk tid var det deilige å senke skuldrene litt, la hjertet smile og hendene jobbe litt. Blomsterdekoratør Espen hadde med seg en liten skog av grønne greiner og myk mose og lærte oss å binde krans med materialer som man kan finne rett utenfor døra (eller i en blomsterbutikk selvfølgelig). Kransen fikk jeg med meg hjem og nå lukter skog her hjemme nå. Skog og jul!

Jeg laget en ganske så stor krans med einegreiner, blåbærlyng og eucalyptus som skal henge på ytterdøren så snart jeg finner et bredt silkebånd i svart eller mørkegrønt. Det kommer til å bli så fint!  Selve sirkelen formet jeg til med tykk ståltråd som ble tapet med litt klebrig blomstertape for å få bedre feste. Jeg begynte med å vikle 4-5 lange einerkvister slik at de dekket hele sirkelen og så laget jeg flere små buketter med grønt som jeg festet lag på lag med vikletråd til jeg fikk en litt vill og tykk krans. Dette var balsam for sjelen og det var så godt å få slitt skitt under neglen igjen!

At Skagerak inviterte til et grønt juleverksted med fokus på naturlige materialer passer er ingen overraskelse. Med godt håndverk produserer de gode, vakre møbler skal leve i generasjoner. Tidløst og rent design med minst mulig avtrykk i miljøet. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjør litt. Som å investere i noe som er ment for å vare. Kjøp og bruk, isteden for bruk og kast. Mine favoritter fra Skagerak finner du i  nettbutikken her.

Vil du ha flere tips til hvor lett det er med kransebinding kan du ser mer på bloggen til Espen/SkarpiHagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *