Høst i hagen

Denne helgen har vært så fin. Søndag var vi ute i hagen hele dagen. Jeg fikk besøk av nevøen min Robin som mer enn gjerne ville hjelpe meg å samle sammen løvet. Etter at jeg hadde samlet sammen alt i store hauger gikk han løs på de samme haugene igjen og blåste de utover med løvblåseren før han samlet de sammen til mindre hauger som har kjørte bort med den lille traktoren sin. Så skjønn! Den batterirevne løvblåseren fra Gardena er så han løp jo rundt med den og var så stolt over å ha hjulpet tante i hagen. Med så stor hage som vi har og med så mye løv fra både epletrærne og hekken blir det jo litt å samle sammen. Løvblåseren bruker jeg mest på gårdplassen og til å blåse opp løvet som samler seg under hekken, da er det mye lettere å få det samlet sammen.

Jeg har så mange gode minner fra denne hagen, både fra da jeg var liten og klatret i epletrærne og da barna mine gjorde det samme  Nå når jeg er voksen har jeg sluttet å klarte i trær men det gir meg en sånn god følelse av å jobbe i hagen. Og så lukter det så godt, vått jord og bare friskt!

Når trærne mister sin fargerike høstdrakt, og jorden langsomt blir dekket med løv i mange forskjellige farger, melder spørsmålet seg: «Hva skal jeg gjøre med alt løvet? Kan det bare bli liggende, eller skal det fjernes?».  Vi kjører det bort til som hageavfall, men Garenda har gode tips til hva du kan gjøre med løvet her.

På kortsidene av huset har vi betongheller frem til terrassene. Jeg liker å bruke forskjellige materialer for å dele hagen inn i ulike soner og jeg synes kontrasten mellom betongen og gresset er så fin. Og aller fineste er det med skarpe, markere overganger. Med denne gresstrimmeren fra Gardena kan man svinge trimmehodet for å få vertikal kanting av plenen og skaftets vinkel kan justeres slik at det blir lettere å komme til på vanskelige steder, for eksempel under hagebenker, busker eller trampoliner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *