Lysere tider

samsung_6343

Fordi vi har fått låne en Samsung TV (det kan du lese mer om her) i et par uker måtte jeg ommøblerte hele rommet. Det  ga plutselig rom for helt andre løsninger det før. Før hadde vi TV-en på en benk under vinduet, mest fordi det var den eneste måten vi kunne se skjermen uten gjenskinn av dagslyset. Nå er ikke det noe å ta hensyn til, fordi teknologien Samsung bruker, Quantum dot, også gjør at kvaliteten blir like bra i lyset. Undersøkelser viser at vi blir mer nedstemte og får mindre energi når vi oppholder oss i mørke rom og nå gleder jeg meg til gode TV-opplevelse i lyse omgivelser. 

Stuen er et rom for flere hele familien, vi slapper av her, jeg jobber her, noen vil se en film eller en serie  på TV og noe skal lese lekser. Med riktig belysning fikk vi en tue der vi alle kan gjøre ulike ting på samme tid. I taket har vi innfelte spotter, heldigvis dimbare. Men jeg er mer glad i stemningslys slik som bordlamper som gir ekstra lys akkurat der jeg trenger det, samtidig som de gir rommet et mer personlig preg. Jeg bruker ofte bordlamper som en del av et stilleben og i denne delen av stuen har jeg brukt en skulpturell skrivebordslampe på den ene siden og en Pion lampe som gir et mykt og flytende lys på høyre siden. Begge lampene lyser opp veggen bak TV-en og reduserer den skarpe kontrasten.

Samsung collage

Etter at vi fikk satt opp riktig belysning har vi fått en lysere stue og det er mye enklere å være samme selv om vi gjør ulike ting. Nå skal vi prøve å se på TV i riktig belysning i 2 uker, og  jeg spent på å se om det gir meg mer energi. Hvorfor man skal slå på lyset når man ser på TV, kan du se mer om her

Samsung_6352

2 kommentarer

 1. Christina

  Hei. Syntes lys på tvveggen er så vanskelig! Dette ble veldig fint! Kan jeg spørre hvor hyllene/tvbenken er fra? Og ca hvor høye tror du de er? Vil de tåle å bli brukt som sittebenker under et vindu tror du?

  1. Hei Christina.

   Ja lys i stuen er ikke lett, men endelig ble det som jeg ønsket. Benken er fra Ikea, jeg er ikke sikker på hvor mye den tåler, men det står sikkert på Ikea sine sider 🙂

   Klem Linda

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *