Botanisk oase i Barcelona

IMG_1096_3975

Ikke ante jeg at sjekket inn på et hotell med en terrasse og svømmebasseng der jeg stod i lobbyen på Hotel Alexandra. Snakk om en bonus! Jeg tok med meg bikini og bok og bestilte meg en en deilig Mojito og tilbrakte noen deilige, varme timer  ved svømmebassenget. Senere samme kveld spiste jeg middag med designerparet Maria Borrell og Jorge Jover og da jeg fortalte Jorge om denne fantastiske takterrassen der jeg hadde tilbragt ettermiddagen fikk han seg en god latter. De hadde nemlig designet både terrassen, lobbyen, resturantene og de nyeste suitene (bl.a det rommet jeg bodde på, det skal jeg vise deg senere).

IMG_1085_3964

Bak svømmebassenget, på taket til en gammel kino er det anlagt en blomsterhage og en økologisk grønnsakshage som forsyner restauranten Solomillo med ferske grønnsaker og urter.

IMG_1089_3968IMG_1084_3963

Inspirert av den vakre fasaden til teglssteinbygning ved siden av hotellet valgte Borrell & Jover murstein både for å skille og ramme inn de ulike sonene på terrassen. En lav vegg skiller poolområdet fra loungen. På siden mot bassenget er det laget en laaaaang daybed der jeg slang med ned med en bok og en iskald Mojito. Siden mot loungen har fått fungerer som sitter plasser sammen med runde marmorbord.

IMG_1098_3977

I loungeområdet bugner det av frodig plante og når Blåregnen dekker hele pergolaen til nesten år kommer det til å bli magisk. Lampene heter Santorini og er fra Marset.

IMG_1082_3961

Denne flytende Beenbagen er designet av Dvelas som kun benytter seg av resirkulerte gamle seil, autentiske rep og kroker fra seilbåter.  Helle kolleksjonen er nummert slik at man kan se hvilken båt seilet kommer fra. Jeg synes de har så mye fint. Kanskje noe å ta inn til Hviit til neste år?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *