Her får du julestemning

Jul i København er noe helt spesielt. Hele byen pynter seg og få ting er koseligere enn å rusle fra julemarked til julemarked og bare suge inn førjulsstemningen mellom shoppingslagene. Jeg blir som et barn igjen og nyter hvert sekund. Her mine beste tips til en magisk jul i Kongens by.

Hviitblogg.no Jul i tivoli

Jeg kommer ikke utenom Tivoli som er pyntet med over 800.000 lys, vakre juletrær og alt som skal til for å skape den rette julestemningen. Julelysene i Tivoli er tent helt frem til 3. januar. Skal du på Tivoli, finner du bra hoteller i nærheten herFirst Hotel G & Suites har priser fra 500-lappen og gir deg gratis inngang til Tivoli. Drømmen er jo selvsagt å bo på hotellet Nimb, som er det «slottet» alle tar bilder av i Tivoli. Fasaden har hele 3.017 lyspærer! Her kan du lese funfacts om Tivoli (så kan du imponere din kjære når dere går rundt der inne).

Hviitblogg.no Jul i tivoli

Hviitblogg.no Jul i tivoli

Julemarked på Højbro Plads. Der tre små kinesere satt og spilte på en kontrabass, er det internasjonalt julemarked til og med 23. desember. Her er det deilig dansk gløgg (du må la bilen stå etter denne), varm sjokolade, italienske oster og selvfølgelig de klassiske danske «æbleskivene» med melis på.

Langs de brosteinsbelagte gatene ved Nyhavns kanaler finner du Nyhavn julemarked helt frem til 22. desember. Her får du julestemning i historiske omgivelser. Du kan lese mer om Nyhavn her. I år skal vi bo på hotel Admiral, et steinkast fra kaien og familien som bor i Nyhavn nr 8. Gleder meg til å stå i vinduet og se ned på et julepyntet Nyhavn.

Mat er en viktig ingrediens i julefeiringen, og er det noe danskene kan så er det nettop mat. Ta derfor turen innom matmarkedet i Kødbyen om du er i byen19. – 20. desember. Der finner du garantert noe godt! Ellers anbefaler jeg Torvhallerne. (Og er her ligger også en av Københavns best bevarte hemmeligheter… Det er et stort parkeringhus under Torvhallerne… en av plassene er reservert i julen, men ellers er det alltid ledig her.)

Hviitblogg.no Jul i tivoli

PS ! Jeg er semifinalist i Vixen Blog Awards beste Interiørblogg. Hvis du liker bloggen min blir jeg kjempeglad om du stemmer på meg. Det er mulig å stemme hver 12. time til den 31. desember. Du kan stemme her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *