Grand Hotel i årets farge


For andre gang fornyer Fargerike og Grand Hotel, Oslo en suite i Årets Farge, som i 2013 er lilla. Denne gangen var det den populære Mikado-suiten som ble valgt til fornyelse. Suiten er innredet etter fargekartet, med temaer og fargepaletter underlagt stilretningene Norsk Elegant, Norsk Skandinavisk og Norsk Eklektisk.


Stilretningen Norsk elegant,  feminin og tilnærmet klassisk, finner vi i den store stuen. Her møtes jeg av florlette lavendeltoner og en lys og behagelig fargepalett dominert av lavendeltone. Fargene kombineres med lette nyanser av hvitt, grått og en vakker dus pudder-tone. Det er florlette tekstiler, paljetteputer, gull og en glamorøs tilnærming som det er umulig å beskrive som annet enn vakkert.

Den vakreste paljettputen er en av gullelementene i stuen.Beveger vi oss inn i kontoret, finner vi temaet Norsk Skandinavisk. Dype, støvete nyanser, møter strammere former, og godt norsk håndverk. En noe mer glamorøs tilnærming enn i fargekartet, på grunn av hotellets ærverdige arkitektur og historie. Fremover kommer det til å handle mer om å dyrke det norske, men vi blir fortsatt inspirert av danskenes enkle linjer og forsiktige fargepalett. 

Norsk Eklektisk er temaet i soverommet. Modig, fargerik og utfordrende. Med brennende hete silkegardiner i korall mot dramatisk purpurfargede vegger, er soverommet fylt med spennende kontraster, både i fargebruk og møblering. Denne stilretningen blir enda viktigere i årene fremover, og er en livsstil og tilnærming til livet. Dette er en personlig stilretning, som handler om å gjøre ting på egne premisser. Du bruker favorittfargene dine fordi det er de du liker, blander stilretninger og skaper et personlig og unikt uttrykk, som kan være alt fra dramatisk og fargerikt til sobert og enkelt. Humor er viktig, og det samme er fargene, uansett om de er mørke eller lyse. Denne måtte jeg jobbe litt med da jeg begynte å jobbe for Fargerike, men nå omfavner jeg stilen. Dette er det rommet jeg likte best i suiten.Budnaspledd designet av Andreas Engsvik passer perfekt inn i stilen.

I år er det 150 år siden Edvard Munch ble født, og jammen fant de ikke et av hans malerier i skattekammeret på Grand.

Alle foto: Fargerike.

2 kommentarer

  1. Nydelige og inspirerende bilder! : )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *