Hvitveisbuketten

Ingen mai-måned blir helt komplett uten å plukke hvitveis. Før ble buketten plukket av fine små barnehender, men de har vokst og er opptatt med både eksamen og tentamen i disse dager… så fine og flinke barn jeg har! Men hvitveisen skal plukkes og disse plukket jeg selv med hjem fra en løpetur. Jeg tok også med litt blåbærlyng som hadde fått fine knopper allerede. På slutten av runden bøttet det ned, men regnvær i skogen er jo bare fint, det lukter så godt!

Vasen Troll som er designet av Anderssen & Voll for Menu har jeg i flere størrelser og jeg bruker de litt på omgang. Dette er den minste størrelsen, perfekt til en liten bukett. Du kan se hvordan jeg bruker den store her.

 

Hjemme hos Norm Architects

Duoen Norm Architects er absolutt en av mine favoritter når det gjelder minimalistisk design. Store deler av kolleksjonen til Menu er signet av nettopp disse gutta og jeg må innrømme jeg har en svakhet for enkelheten de skaper. De er også fantastisk gode når det kommer til farger, det er rolig og sobert uten ubehagelige overraskelser. Deres hjem, som ligger en liten biltur nord for København, reflekterer fargepaletten i det grove danske landskapet. Bildene som  også er publisert i Dezeen og Residence viser et vakkert hjem i harmoni med omgivelsene –  der sandfargede vegger og jordfarget interiør er gjennomgående i hele boligen.

Gråtoner hentet fra de grove steine blandes med farger fra bølgene mot strandkanten og tretoppene i skogen. Norm Architects viser igjen at less is more – alt i forhold til naturen.

 

Hjemme hos Studio Dom

Niklas og Jenny Jernström – duoen bak Studio Dom er et par jeg beundret på avstand lenge. De er så gode på mikse personlige detaljer og fine designklassikere. Og akkurat som til jobb velger Niklas og Jenny nøye ut, med omsorg og kjærlighet alle elementer de bruker. Jeg elsker det grafiske uttrykk, som i kombinasjon med tre- og varm elementene blir både spennenden og lunt.

Jeg har fått sånn sansen for runde trebord og skulle virkelig ønske det kunne fungere her hjemme også. Se bare på det lekre In Between Table fra &tradition.

Foto Mikael Lundblad for Residence