Fredagsblomsten

Nå er det allerde en uke siden jeg var på flowerworkshop med Iittala. Her lærte vi å tenke nytt når det kommer til blomster i ulike vaser. Blomsterpikene hadde med seg et fantastisk utvalg av blomster og det var ikke bare jeg som fikk lyst til å åpne blomsterbutikk der og da…. (kommer tilbake til den tanken).  Vi ble utfordret til å mikse både kvister, små blomster og store grønne blader. Jeg valgte å lage en frodig vårlig bukett med Syriner, Magnolia, vinterroser og valmuer.

Det blir jo så mye mer personlig når man kan sette sammen sin egen bukett for en ferdig bukett. Ikke koster det små mye mer heller, for man trenger jo ikke en stå stor bukett som her. En enkel blomst  i en vakker vase kan være vel så flint. Dessverre tok kulden litt knekken på blomstene da jeg skulle hjem, men jeg lover deg buketten var veldig fin med engang. Kastehelmi vasen fikk vi også med hjem.

 

Valg av riktig gulv

Helt riktig gulv er helt essensielt når det kommer til interiør. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har opplevd at gulvet drar rommet, for å ikke snakke om hele boligen ned. Til dette prosjektet var et nytt gulv helt nødvending og vi ønsket å investere i noe varig og vakkert.

Boen er jo kjent for en lang og stolt tradisjon for håndverk og leverer gulv til mer en 50 land. De har en tydelig strategi for å sikre respekt for naturen, og at bærekraftig ressursbruk i alle ledd. Til dette prosjektet har jeg samarbeidet med Sentrum Bygg Alnabru. Der har Boen en egen avdeling der alle gulvene er utstilt i store flater slik at det er lett å se for seg hvordan gulvet blir. Jeg valgte ut tre ulike gulv som jeg fikk med store prøver på – Den helt lyse Eik Adante Hvit i Live Pure Matt Hvit, Eik Adante Hvit i Live Natural Olje Hvit og den mørkeste Eik Sand fra Stonewashed Collection, også denne i Live Natural Olje. Du kan se flere gulv fra Boen her.

Fordi mange av møblene her kommer til å være helsvarte er det viktig å skape en lun og varm atmosfære i rommet slik at uttrykket blir for hardt. Vi ønsket enstavs parkett i  eik som var mest mulig sober og ren i fargen. Eik Adante Hvit har et avdempet fargespill og jevne fargeoverganger noe som gir et rolig utrykk. Derfor valgte vi også det aller beste sortering som er tilnærmet kvistfri. Det gir et mindre rustikt og mer eksklusivt utseende. Prikken over i-en, eller gulvet om du vil, er overflaten som er i Live Natural Olje. Dette er to lag olje som blir massert, børstet inn i treverket slik at porene mettes og oljen tørker på en naturlig måte. Denne teknikken gir gulvet et naturlig uteseende der treverket får lov til å være akkurat så vakkert som det er. Med dette gulvet som utgangspunkt har jeg satt fargepalett og øvrige materialer til hele boligen. Dette kommer til å bli så fint, jeg gleder meg til å vise deg mer.

 

Bursdagsfeiring

Det stor vårslippet på boligmarked begynte tidlig i år. Dette blir en hektisk uke kjenner jeg så her er det bare å stålsette seg. Men helgen var rolig med feiring av bursdagen til verdens beste søster. Stuen ble pyntet med ballonger og girlandere  i hvitt gull og grått, Bordet dekket jeg med en grå linduk og vakre hvite krokuser i krystallglass. Den duken har reddet meg så mange ganger, egentlig er det metervare som jeg kjøpte inn til styling for lenge siden. Akkurat passe rustikt, for den er håpløs å stryke ut helt glatt.  Jeg rakk ikke å at bilder av ferdig dekket bord for plutselig fikk vi det litt travelt med å få alt på plass før hedersgjesten kom.

Løkblomster hører våren til og jeg synes det er så fint når de settes i glass slik at røttene synes. Her har jeg satt de i krystallglassene fra Frederik Bagger. En liten dytt så passet de perfekt. Trikset for å få blomstene til å vare lenger er å ikke vanne de så mye, bare bittelitt.  En ide til påskebordet kanskje? Krokusene er fra butikken på Sagene.