Våren i en potte

Jeg husker disse vakre løkblomstene fra barndommen. Da jeg var liten dro vi alltid til Tyskland i påskeferien for å besøke familie. Jeg kan huske at jeg synes det var så fint med alle blomstrene i de fine hagene rundt huset til tante. Det var helt magisk, for i Norge var det jo slaps på den tiden av året. Nå har det skjedd ting, våren kommer tidligere for hvert år… og våren kommer i år også.

Da jeg så disse nydelige Muscariblomstene måtte jeg bare ha dem. De lukter så godt… vår! Og når de er avblomstret skal jeg plante de ute i hagen. Er jeg heldig blomstrer de igjen til neste år. Men akkurat nå nikker de fint med hodet der de står i den fine Shell potten.

 

Ukens bolig: Niels Juels gate 12

Denne kunne jeg har flyttet rett inn i. En strøken hjørneleilighet med 3 soverom og to balkonger på fineste Skillebekk, et par steinkast fra Bygdøy Alle. Taklampen Chambers Chandelier er designet av Søren Rose Studio for Menu og er en del av Tribeca serien. Et vakkert blikkfang over spisebordet fra Hay og  svarte In Between stoler. Veggen er malt i fargen Space.

Bordplaten i heltre eik er satt på Loop Stand Frame ben i svart. Rundt bordet In Between stoler med polstring i svart skinn. Den lille vasen heter Troll og er designet av Anderssen & Voll for Menu. Den store vasen er håndblåst i brunt vakkert glass og er et designkupp fra House Doctor til under 400 kr.

Stuen er malt i fargen Space fra Jotun. En lys, dempet og litt grålig beigetone. Den er verken for rødlig eller for gyllen. Bare en perfekt, rolig beige tone. En rolig palett gir rom for å leke med teksturer og teppet Peas fra Hay ga akkurat den kontrasten jeg var ute etter.  Mellom de to sofaene har jeg plassert to Tray Table, et i 60 x60 cm og et 40 x 40 cm.

Lyset! Trenger jeg å si mer?

Birdy lampen er en klassiker designet av Birger Dahl og produsert av Northern. På skrivebordet ligger treprøver til String, de lå tilfeldigvis i vesken min men passet så fint inn her at de måtte bli liggende. Veggen er malt i Comfort Grey.

Hovedsoverommet har en egen balkong, Walk-in garderobe og eget bad. Veggen er malt i Washed Linnen. Sengetøy fra Høie.

Styling og foto © Linda Elmin

 

DIYbord med Loop bordben

Jeg er ikke en utpregt DIY-person, men jeg kan laget et spisebord helt selv! Her har jeg brukt Loop Stand Frame som er et sett med kraftige bordbein i pulverlakkert stål, designet av Leif Jørgensen for Hay. Bordbeina tåler opp til 100kg så her er det  mange mulighet for å bruke alternative bordplater. Jeg husker at det engang var superhot å lage bordplater av gamle dører, gjerne med en glassplate på toppen. Lenge siden jeg har sett slike egentlig.

Alternativ til bordplate er gjennomfarget MDF eller vakre finer- eller kryss-finerplater. Eller som på dette bildet, en stor og tung eikeplate. Til sommeren har jeg planer om å lag et utebord der jeg skal bruke en fliselagt bordplate på toppen slik at bordet kan tåle å stue ute i vær og vind. Jeg må bare finne den perfekte flisen først og det er ikke så lett som man skulle tro.  Loop stand frame finnes i hvit, grå og svart og vi har de selvsagt i nettbutikken.

Styling og foto © Linda Elmin