Myke farger på soverommet

Leiligheten Stensberggata 15b er en klassisk bygårdsleilighet med takrosett, stukatur og deilig takhøyde. Til hovedsoverommet valgte jeg nye Curious Mind fra Jotun som er en deilig, allsidig farge! Den passer utmerket både som en gyllen, nøytral base – og som en moderne aksent. En varm farge som er en blanding av både gult, beige og grått. Den kan oppleves både spennende og levende, men også diskret og elegant.

Sengen ble uformelt redd opp med puter ton-i ton, hvitt sengetøy og ullpleddet Rondeslottet i fargen Sennep fra Høie som prikken over i’en.

Det store speilet gir en god romfølelse og speiler de lange rekken med  garderobeskap på motsatt side av sengen. Man kan aldri få nok skap kan man vel? Gulvlampen heter Me og er designet av den norske duoen Morten & Jones for Northern og krakken er dansk design.

 

Slik lager du en julekrans

Akkurat nå sitter forbreder jeg en workshop der jeg skal vise hvordan man lager julekrans. Jeg har tatt utgangspunkt i en ferdig halmkrans fra Bauhaus som man kan pynte med masse forskjellige grønt: granbar, eucalyptus, buksbom, einer, kongler og annen pynt (som naboens fine hekk med svarte bær). Kjøp det du synes er finest og suppler gjerne med det du har i hagen eller finner i naturen. Jeg har brukt halvannen bukett med granbar og en pakke med grønt.

Denne kransen var veldig enkel å jobbe med for her var det allerede festet fiskesnøre rundt hele kransen som granen kunne stikkes inn i. For å få den ekstra fyldig laget jeg også små buketter med grønt som jeg festet med ståltråd. Det eneste som er viktig å tenke på er at du setter alt i samme retning og jobber deg nedover slik at du ikke surrer over det grønne du har festet og gjør det flatt. Til slutt satte ståltråd på kongler stjerner i bark og stakk de ned i kransen.

PS. Du kan jo også kjøpe en ferdig granbarkrans og gå rett over på pyntingen, men dette tok med ca 20 min og var absolutt ikke vanskelig. Vil du bli med på workshop på Bauhaus Liertoppen 13.11 (Oppdatering: FULT)  eller på Bauhaus Vestby 14.11 kan du melde deg på her.

 

Før førjulstiden

For noen er det kanskje litt tidlig men her på kontoret har vi kost oss med varm drikke og pepperkaker mens vi har pakket opp julen. Nå er julekategorien åpen i nettbutikken og det er så gøy å se at julepynten slår an.

Og mens vi pakker ut og oppdaterer med nyheter må jeg sikre meg noen av godbitene selv. Den svarte julebilen er blitt en klassiker. I fjor var den på topp 5 listen i desember, men i pr tror jeg den ikke rekker det… vi kommer nok til å bli utsolgt lenge før julemåneden er her. Denne skal nevøen min få, han fikk den hvite i fjor og lekte den rett og slett i stykker. Den er jo egentlig til pynt, men den kjører fremover når man slipper den etter å ha dratt den tilbake. En funfact der altså!

Og denne fine koppen da! Elsker marmoreringen som gjør hver og en unik og ekstra fin. Den er i en blanding av porselen og stengods og kan brukes til både kalde og varme drikker.