Ukens bolig: Grønvoll Allé

Jeg elsker Townhouses, og spesielt dette i Grønvold Hageby som oser av sjarm og har en wow-faktoren som får meg glad i hjertet. For over 100 år siden ble de tegnet av arkitekt Magnus Poulsson som arbeiderboliger for fyrstikkarbeiderne på Nitedal Tændstikfabrikk. Selv om huset ikke er nybygget er det moderen og stilfullt som få. Kjøkkenet kan du lese mer om her. I stuen er heltre gulv i fiskebenmønster og en minimalistisk peis fra Nordpeis. Veggen bak sofaen er malt i Kashmir fra Jotun, en kjempefin farge som gjør rommet lunt og deilig. Du kan se mer av huset her,  første visning på søndag.

Tappen er fra Trappemakeren i Ole Deviks vei.

Betong gulv i gangen. Lekkert og praktisk.

Foto Trond Walsøe, Styling for Aktiv Sagene & Bjølsen.

 

Nye Noma

 Etter mer enn 12 år i Strandgade i København fikk i fjor Noma sin sin første spin-off restaurant i form av 108, med henvisning til restauranten adresse på Strandgade 108. Jeg har aldri fått somlet meg til å ta turen, men etter å ha kommet over disse bildene vet jeg hva jeg må prioritere neste gang jeg er i byen. For her er interiøret virkelig noe ekstraordinært. Bak design står Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou som driver interiør Agency Space København. Lekkert, lekkert!

Foto via Yatzer

 

Svart på hvitt

Hanne og Olle bor i et nydelig gult murhus på Valle Hovin, med idyllisk hage stakittgjerde og masse sjarm. Men på kjøkkenet er det stram design og rene linjer som gjelder. Eierne er ikke redde for kontraster og jeg elsker hva de svarte veggene gjør med romfølelsen! Resten av huset kan du her.

Den fine muggen er designet av  norske Hans Christian Bauer for Kähler, kjøkkenhåndlet er fra Georg Jensen. Lampene er fra Muuto, de finner du her.

Foto Trond Walsøe, styling for Aktiv Sagene ved Alexander Granlie.