Jut cabinet av Thomas Jenkins

Jut er et vakkert, vakkert oppbevaringsmøblet designet av Thomas  Jenkins for Skagerak.  Jeg falt helt pladask da jeg så dette, så nå står det utstilt i butikken på Sagene for en liten stund før det flytter hjem til meg for godt. De lange runde benene er plassert i ytre hjørner og de smale messinghåndtakene på skapdørene går i ett med bordplaten som kommer i enten eik eller marmor – begge materialer er kjent for sine vakkert levende strukturer. Jeg har valgt svart marmor selvfølgelig.

Designer Thomas  Jenkins er opprinnelig fra Storbritannia men bor nå i Norge, så på en måte er det litt norsk design også.  Jenkins er utdannet ingeniør men bestemte seg for satse på møbel- og produktdesign i stedet. For han er det det viktig å finne den rette balansen i et møbel. Enkelheten i hans design er blitt hans kjennetegn og noe av det jeg setter mest pris på  når jeg velger møbler som skal vare. Skjenken Jut er et god eksempel på et møbel man vil investere i for å leve med over en lang tid.

 

Smart oppbevaring på soverommet

Det at sengene fra Jensen er laget i Norge er et kvalitetsstempel som vitner om aller beste kvalitet. Ved å kombinere naturinspirerte materialer og tekstiler med et tidløst formspråk og solid håndverk, skaper Jensen senger med fantastisk liggekomfort som i tillegg er vakre å se på! For selv om vi tilbringer mye tid i sengen skal den også være fin. Sengen er jo tross alt det største og viktigste møbelet i et soverom. Jensen har mange tekstiler i ulike prisklasser å velge mellom så det er lett å finne akkurat det man vil ha for å få sitt drømmerom. Til Zara sitt soverom ville vi ha en rolig fargepalett som er god å sovne til og god å våkne til. Veggen er malt i en lys grå farge og  både sengen Jensen Prestige og hodelgavlen Fenix er trukket  i fargen Beige 410. Det har en flatt, myk og diskree struktur som er så god å ta på.

Zara har gått fra en 90 cm seng til en seng på 150 cm, og rommet hennes gikk fra en ungdomsrom til en suite med ny seng. Vi mangler noen bilder på veggen, men når de er på plass skal du få se hele rommet. Sengen er helt klart blikkfanget her og for å få en helhet valgte vi en hodegavl stramt design med samme tekstil som resten sengen. Fodri tekstilet nest er ton-i ton med veggfargen tilfører gavlen er fin, myk tekstur til rommet. Hodegavlen Fenix ikke er mer enn 10 cm dyp men gir god støtte når hun sitter i sengen og leser, studerer eller ser en favoritten på Netfix.

Add On Pocket er en smart oppbevaringslomme som kan henges på siden av sengen eller som Zara har gjort, over gavlen. Her er det plass til det det viktigste når nattbordet blir litt i det minste laget. Vi har de på alle sengene, de er så praktiske! Lommen kan selvfølgelig fås i alle Jensens tekstiler og passer til alle gavlene.

Foto ©Linda Elmin

 

Hotel Danmark


Nå er det faktisk en stund siden jeg har vært i København. Vi har snakker om å ta en weekend der med noen venner om en liten stund og da jeg lyst til å bo på Hotell Danmark igjen. Dette ligger mellom Københavns Rådhus og Nasjonalmuseet, bareet steinkast fra Tivoli. Jeg elsker Tivoli og prøver å få meg en liten tur innom hver gang. Jeg har til og med årskort, jeg pleier å glemme det igjen hjemme, men jeg har altså årskort… Når det kommer til shopping liker meg best i området rundt Gamle Mønt og latinerkvartalet med alle vintagebutikkene. Og siden hotellet leier ut sykler er det jo ikke noe problem å komme seg rundt. Ingen ting er som å sykel rundt i kongens by.

Ps. De har happy hour i lobbybaren fra kl. 17.00 til 18.00 hver dag.

Rommene på Hotel Danmark ligger i 2 forskjellige bygninger der eldste av dem er fra 1792, og er fredet. Om morgenen kan du starte dagen med hotellets økologiske frokost, jeg anbefaler deg å ta med tekoppen ut i bakgården om været tillater det. Kjempekoselig!