Gulvet i Gimleveien

Nå er det nesten halvannet år siden gulvet i Gimleveien ble lagt og det ser helt splitter nytt ut fortsatt. Er litt misunnelig på det  vakre gulvet der kjenner jeg. Det er så fint og absolutt det første man legger merke til når man kommer inn. Et gulv er jo ikke bare viktig som et grunnlag for resten av interiøret, det er også er en investering i boligen og da er det viktig å velge noe som er tidløst og vil vare i mange, mange år.

Valgte falt på Eik Adante Hvit med Live Natural Olje fra Boen/Sentrum Bygg. Boen eier to egne sagbruk, som utelukkende skjærer hardved og gjør at de utnytter hele trestokken selv. Dermed kan de skaffe akkurat den gulvsorteringen man ønsker, fra den jevneste til den røffeste. Denne parketten er er helt jevn uten kvist noe som gir et rolig utrykk. Du kan lese mer om hvorfor vi valgte akkurat dette gulvet her.

Gulvlister i samme materiale som parketten gir et flytende gulv og bedre romfølelse. Du kan lese mer om valg av gulvlister her.

Vil du ser mer av gulvet hjemme hos Franz kan du se stuen her og kjøkkenet her.

©Linda Elmin

 

3 tips før salg av bolig

Denne våren har vært helt c r a z y når det kommer til boligstyling. Marie, Sabine og jeg har jobbet både sent og tidlig for å rekke alt. Til slutt måtte vi bare takke nei til nye oppdrag for å kunne puste litt. Men vi kommer jo hjem til så mange hyggelig folk, så mange fine hjem og mange hjem som … kremt… blir enda finere når vi har vært der. Og vi elsker jobben vår og det er så godt å lukke døren etter et fullført oppdrag og vite at denne, denne blir solgt!

Faktisk så tror jeg at boligboblen sprekker snart. Prisene har begynt å stagnere og det er mange boliger på markedet. Kanskje det er derfor vi har så sykt mye å gjøre? Når man legger ut boligen for salg er det jo da det teller. At man ikke gjorde ALT for å få  den beste prisen. Få beste bildene, booke den beste megleren og få det beste ut av boligen. Det skal man ikke angre på når man sitter på kontraktsmøte! Vi er nok ganske strenge når vi kommer ut på befraing, men vi vet jo hva som må bort og hva som kan bli med videre i stylingen. Men jeg skal gi deg 3 tips som alltid lønner seg, men eller uten styling:

  1. Fiks det som har irritert deg. Er det et håndtak som er løst? Fiks det. Malingsflekker på gulvet? Fjern det! En skapdør som henger skjevt? Rett opp. Alt det som du tenker at du skulle ha fikset en gang i fremtiden. Ve,l den tiden er kommet nå.
  2. Rydd og kast! Men vær også kritisk til de elementene du beholder. Ta vekk det private men behold det personligheten. Det kan det ofte bli litt for tomt, så gjør spesielt stue og soverom lunere, mer menneskelig og mye, mye hyggeligere med med myke tekstiler. Vi liker å bruke nøytrale farger og diskre mønster, men dette må tilpasses hver bolig.
  3. Fremhev de beste sidene ved akkurat din bolig. Hvor valgte du å bo der? Hvor trives du best? Er det ved kjøkkenbenken der du starter dagen med en kopp te? Er det balkongen? Er det på soverommet som vender ut mot en stille bakgård? La folk bli forelsket i hjemmet ditt!
 

Bobler og bursdag

I går var mine nærmeste venninner på afternoon tea her hjemme. Dette er året vi alle samme fyller 45, eller halvveis til livet som vi kaller det. Disse jentene har jeg kjent siden 1.klasse på barneskolen der vi møtte hverandre i skolegården med løse melketenner, musefletter og litt for store røde tresko.Vi følger hverandre i sorg og lykke, i bryllup og begravelser.  I dag fyller jeg 45 år, og selv om tallet er annerledes og føler jeg det akkurat som i går. Dagen skal feires med barn og min kjære i kveld og med familiebursdag i morgen.

Afternoon tea kan være så formelt at man nesten detter av stolen, men jeg liker å holde det enkelt. Jeg serverte Focaccia med mozerella, tomat og kalkun, som jeg hadde pakket inn i matpapir med slikebånd og lagt i en kurv. Sandwich med eggesalt og aioli, wienerbrød med vaniljekrem og bringebær, sukkerbrød med jordbær og  Brownies. Og selvfølgelig min favorit-te med kokos og pasjonsfrukt

Og siden vi alle har bursdag i år, la jeg en liten gave på hver tallerken.