Selvplukk

Med mai kommer det store boligslippet og vi har hatt så fult opp med stylinger at jeg var nødt til å begynne å si nei til nye oppdrag. Fori jeg har hatt  fokus på andres hjem og boliger har vårt eget hus nesten blitt litt glemt, og med et ekstra flyttelass er det over middels kaos her. (Jada, kassene står bak sofaen)

Jeg måtte plukke med meg denne nydelige buketten med eplegreiner fra hagen. De er bare så fine, selv om de drysser som bare det. De holder vel ut kvelden håper jeg. Vi hadde to store epletær i hagen, men det aller største var vi nødt i å felle. Det var helt hult oppdaget vi og hadde nok deiset i bakken ved første storm, men det var stå stort og fint selv om det ikke ga så mye frukt og hadde vært her i hagen siden midten av 50-tallet. Litt vemodig men sånn er det jo. Vi har i allefall et tre igjen og det blomster som aldri før! Har du sett noe så fint?

Det store bordet er fra Tom Dixon (og er på salg her)  mens det lille er en gammel marmorplate på et stativ jeg hadde til overs fra sen styling. Den store vasen er et kupp til under 300 kr og den finner du her.

 

Julies vennemiddag

For en liten stund siden inviterte Julie/Juliesmatblogg en håndfull venner og gode kollegaer da Iittala ba henne servere sine favoritter på nye Raami-kolleksjonen designet av Jasper Morrison. Hun hadde dekket bordet med porselentallerkner, lave vinglass, trefjøler i eik og fargede glass og lyslykter. Dette er den første komplette kolleksjonen for borddekking som Iittala lanserer, med både porselen, glass og serveringsdeler som passer til alle anledninger. Raami betyr ramme på finsk, og hovedfilosofien bak kolleksjonen er å skape god atmosfære – en ramme for stemningen rundt bordet. Og det var så god stemning hjemme hos Julie, så her kommer det et aldri så lite bilderas.

Julie, den beste vertinnen! Du finner oppskriftene her om du vil se hva vi fikk servert.

Jeg er jo elsker jo desserter og jeg fikk nesten tårer i øynene av denne nydelige tjukkmjølkspannacottaen med bjørnebær, skogsyre og disse marengsene. Dette blir desserten på 17.mai her i huset.

Foto Kristian Dale og Linda Elmin

 

Snart helg

I dag ble den faste kontordagen byttet ut med et maratonløp med stylinger og befaringer. Jeg liker å starte helgen med en så kort to-do liste som overholdet mulig og prøver å sette av tid i  kalenderen på fredager til svare på mail, krysse av på listene og oppsummere prosjekter. Men med en fridag midt i uken (sånt blir jeg bare stresset av) manglet jeg jo liksom en ordentlig jobbedag denne uken. Det som er både utfordrende og på en måte helt fantastisk med min arbeidsdag er at jeg ikke vet helt hvordan den blir når jeg står opp. Sånn som i dag. Det ene  møtet tok det andre og kjørte på kryss og tvers igjennom hele byen. Men så åpnet deg seg 20 min ledig tid da jeg var på Løkka og da var det ingen andre  steder jeg hadde lyst til være enn hjemme på kjøkkenet til Elisabeth.

Hun stod med hendene fulle og i gang med en fotoshoot, men vi fikk effektivt satt oss ned med en kopp te for å oppsummere uken og løse noen veldig viktige i-landproblemmer 🙂 Noen ganger er det akkurat den lille tiden man trenger å ta seg tid til. Og nå skal det bankes inn en time eller to på macen her og så… og så er det helg!

Foto ©Linda Elmin/iPhone