Som en skjult perle ligger huset som er arkitekt Franz Messel-Jenssen. Plassert på en skrånet tomt og med en vakker fasade av naturlige materialer i skifer, gyllen eik, brent malmtre og stål. Boligen har mer enn 300 kvadratmeter i bruksareal, inkludert en utleieleilighet på 60 kvadratmeter i første etasje. Sabine og jeg har stylet huset både for salg og for Open House Oslo  som arrangeres 21.-22. september . Da kan kan alle som vil komme på besøk og  jeg anbefaler deg å ta turen. Dette huset kommer til å ta pusten fra deg!

Dette er mitt favorittrom, det med den buede vindusveggen. Her er den en fin mix av gammelt og nytt, som den tidløse In Between stolen fra danske &Tradition.

I alle soverommene  er det vakker eikefiner på veggene. Veggene er plassbygget på stedet, mens overskuddsmaterialet er blitt til en praktisk benk med plass til den fine JDWA lampen fra Menu

Alle badene er gjennomført med betong, naturstein, håndvask i messing og armatur fra Tapwell. Baderomstilbehøret er designet av Norm Arcites for Menu

© Linda Elmin

 

Kunsten å våkne uthvilt

Senga er husets hjerte, ja til og med hjemmets viktigste møbel. Jeg er i alle fall ikke menneske om jeg ikke får en god natt søvn, det kan resten av familien skrive under på. Det er ingen hemmelighet at en får mer energi når man sover bedre. Søvn er rett og slett en investering i livskvalitet. På kort sikt gir dårlig søvn, eller mangel på søvn, både konsentrasjonsvansker og humørsvingninger. Og på lengre sikt gir det redusert motstandskraft mot sykdom, fremskynder aldringsprosessen, tapper oss for energi og får sosiale konsekvenser.

Høyde, vekt og fasong er viktige faktorer å ta hensyn til når man skal kjøpe madrass. Madrassen skal gi behagelig støtte til hele kroppen, og holde ryggsøylen mest mulig rett. Madrassen bør reagere på impulser – noe som gjør det lett å bevege seg i sengen. Spesielt viktig er det at skuldre og hofter får synke ned i madrassen, så valget av fasthetsgrad er viktig. Ikke stress, men ta deg god tid til å prøveligge sengen i butikken. Og for all del, spør om hjelp. Da vi besøkte Jensen Senger i Svelvik fikk vi gode råd av Jensens egen fysioterapeut, Ole. Målet var å finne den optimale liggekomforten og gi oss den aller beste søvnen. Norske Jensen er verdenskjent for både tidsløst design og innovative løsninger med nye trykkavlastende materialer. De soneinndelte fjærsystemene er ett av mange eksempler på det siste. Vi endte opp med en fastere madrass en tidligere og det har virkelig gjort noe for nattesøvnen min.

Jensen Senger har brukt over 70 år og alt de har av erfaring, håndtverk og innovasjon i å bygge moderne senger av høy kvalitet. Ved å kombinere gode materialer og tekstiler med et tidløst formspråk lager de senger med fantastisk liggekomfort som i tillegg er vakre å se på! Nå våkner jeg uthvilt og klar til å møte en ny dag.

Sengen er en 180 x 200 cm Ambassadør Kontinental Seamless i fargen Oyester Grey 320 og den fine, fine hodegavlen heter Fenix Decor. Du kan se Jensens utvalg av senger her og alle hodegavlene her.

©Linda Elmin

 

Orden på skrivebordet

Jeg er en nomade når det kommer til kontorplass og har flere steder som jeg bytter på å bruke. Oppe på kontoret etter ved spisebordet hjemme. Noen ganger liker jeg å være litt sosial og da er det hyggelig å sitte sammen med andre og noen ganger holde det i massevis med mine egne tanker som jeg prøver å samle sammen. Som regler kan jeg ikke bare lukke macen og it´s a wrap  for den ene prosjektene avløser ofte den andre og mange av oppgavene er never ending (som å legge ut nyheter i nettbutikken… det er jo så mye som jeg vil ha ut!).

Men jeg prøver å være flink til å samle sammen alle løse ark ark og notater slik at det blir litt mer avsluttende og lettere å ta frem igjen. Restore har vært min store redning. Jeg har flere kurver som jeg legger oppgaver og prosjekter i. Lett å rydde bort og lett å flytte, fint er det også!  Du finner Restore her.