Min seng, mitt fristed

For meg starter en god dag på soverommet. Kanskje til og med før jeg egentlig våkner for jeg er helt avhengig av en en god natt søvn som det så fint heter.  Jeg sover best med han jeg liker best ved siden av meg, og aller, aller best i min egen seng. I disse rare dager er soverommet blitt et sted jeg trekker meg tilbake til når resten av huset er både hjemmekontor og hjemme skole for resten av flokken min.

Jeg leser litt, ser litt netflix  (har fått dilla på Next Fashion) eller bare bare krøller meg opp i sengen og noter tanker og skriver to-do lister. Og da er det så godt å ha en deilig, høy hodegavl som jeg kan lene meg til. Da vi valgte seng ville jeg gjerne ha en myk og stor hodegavl, men som samtidig ikke var for dominerende. Denne er i samme trekk som sengen og gjør at sengen blir et fint møbler som passer til resten av rommet. Du kan se flere hodegavler fra Jensen her.

Egentlig valgte vi en mørk sokkel til sengen, men da den ble levert hadde de sendt med noen ben også og det var de vi endte opp med å bruke. Så fornøyd med de, da ser sengen mer svevende og lettere ut. Men nå når vi skal legge nytt gulv skal vi bytte til Eicon whitewashed. Det er lekre ben det! Du kan se flere ben fra Jensen her. Men gavlen den blir, aldri i livet om den skal byttes ut!

Sengen er en 180 x 200 cm Ambassadør Kontinental Seamless i fargen Oyester Grey 320 og den fine, fine hodegavlen heter Fenix Decor. Du kan se Jensens utvalg av senger her og alle hodegavlene her.

©Linda Elmin

 

Våren i en potte

Jeg husker disse vakre løkblomstene fra barndommen. Da jeg var liten dro vi alltid til Tyskland i påskeferien for å besøke familie. Jeg kan huske at jeg synes det var så fint med alle blomstrene i de fine hagene rundt huset til tante. Det var helt magisk, for i Norge var det jo slaps på den tiden av året. Nå har det skjedd ting, våren kommer tidligere for hvert år… og våren kommer i år også.

Da jeg så disse nydelige Muscariblomstene måtte jeg bare ha dem. De lukter så godt… vår! Og når de er avblomstret skal jeg plante de ute i hagen. Er jeg heldig blomstrer de igjen til neste år. Men akkurat nå nikker de fint med hodet der de står i den fine Shell potten.

 

Ukens bolig: Niels Juels gate 12

Denne kunne jeg har flyttet rett inn i. En strøken hjørneleilighet med 3 soverom og to balkonger på fineste Skillebekk, et par steinkast fra Bygdøy Alle. Taklampen Chambers Chandelier er designet av Søren Rose Studio for Menu og er en del av Tribeca serien. Et vakkert blikkfang over spisebordet fra Hay og  svarte In Between stoler. Veggen er malt i fargen Space.

Bordplaten i heltre eik er satt på Loop Stand Frame ben i svart. Rundt bordet In Between stoler med polstring i svart skinn. Den lille vasen heter Troll og er designet av Anderssen & Voll for Menu. Den store vasen er håndblåst i brunt vakkert glass og er et designkupp fra House Doctor til under 400 kr.

Stuen er malt i fargen Space fra Jotun. En lys, dempet og litt grålig beigetone. Den er verken for rødlig eller for gyllen. Bare en perfekt, rolig beige tone. En rolig palett gir rom for å leke med teksturer og teppet Peas fra Hay ga akkurat den kontrasten jeg var ute etter.  Mellom de to sofaene har jeg plassert to Tray Table, et i 60 x60 cm og et 40 x 40 cm.

Lyset! Trenger jeg å si mer?

Birdy lampen er en klassiker designet av Birger Dahl og produsert av Northern. På skrivebordet ligger treprøver til String, de lå tilfeldigvis i vesken min men passet så fint inn her at de måtte bli liggende. Veggen er malt i Comfort Grey.

Hovedsoverommet har en egen balkong, Walk-in garderobe og eget bad. Veggen er malt i Washed Linnen. Sengetøy fra Høie.

Styling og foto © Linda Elmin