Kunsten å våkne uthvilt

Senga er husets hjerte, ja til og med hjemmets viktigste møbel. Jeg er i alle fall ikke menneske om jeg ikke får en god natt søvn, det kan resten av familien skrive under på. Det er ingen hemmelighet at en får mer energi når man sover bedre. Søvn er rett og slett en investering i livskvalitet. På kort sikt gir dårlig søvn, eller mangel på søvn, både konsentrasjonsvansker og humørsvingninger. Og på lengre sikt gir det redusert motstandskraft mot sykdom, fremskynder aldringsprosessen, tapper oss for energi og får sosiale konsekvenser.

Høyde, vekt og fasong er viktige faktorer å ta hensyn til når man skal kjøpe madrass. Madrassen skal gi behagelig støtte til hele kroppen, og holde ryggsøylen mest mulig rett. Madrassen bør reagere på impulser – noe som gjør det lett å bevege seg i sengen. Spesielt viktig er det at skuldre og hofter får synke ned i madrassen, så valget av fasthetsgrad er viktig. Ikke stress, men ta deg god tid til å prøveligge sengen i butikken. Og for all del, spør om hjelp. Da vi besøkte Jensen Senger i Svelvik fikk vi gode råd av Jensens egen fysioterapeut, Ole. Målet var å finne den optimale liggekomforten og gi oss den aller beste søvnen. Norske Jensen er verdenskjent for både tidsløst design og innovative løsninger med nye trykkavlastende materialer. De soneinndelte fjærsystemene er ett av mange eksempler på det siste. Vi endte opp med en fastere madrass en tidligere og det har virkelig gjort noe for nattesøvnen min.

Jensen Senger har brukt over 70 år og alt de har av erfaring, håndtverk og innovasjon i å bygge moderne senger av høy kvalitet. Ved å kombinere gode materialer og tekstiler med et tidløst formspråk lager de senger med fantastisk liggekomfort som i tillegg er vakre å se på! Nå våkner jeg uthvilt og klar til å møte en ny dag.

Sengen er en 180 x 200 cm Ambassadør Kontinental Seamless i fargen Oyester Grey 320 og den fine, fine hodegavlen heter Fenix Decor. Du kan se Jensens utvalg av senger her og alle hodegavlene her.

©Linda Elmin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *