Slik får du en vakker og velstelt plen

Utendørssesongen har for alvor startet og jeg er så klar for å forstette alle planene med hagen. Jeg liker absolutt hagearbeid, men gressklipping er ganske kjedelig og med nesten ett mål stor tomt er det en stor plen som skal klippes. Så mye plen, så liten tid…

Det var på tide å skaffe oss en robotgressklipper. Med så stor hage falt valget på Gardena Smart Sileno+ 1600. Dette er en av Gardenas toppmodeller som sørger for en vakker og frodig plen. Her kan du finne ut av hvilken robotgressklipper som passer best i din hage. Robotgressklipperen skifter retning og mønster hver gang den klipper, slik at gresstråene ikke presses i samme retning hver gang og lager mønster i gresset. Vi har innstilt den til å klippe noen timer om morgenen, litt på kvelden og litt mer hvile i helgene. De første dagene måtte jeg faktisk ut å sjekke om den faktisk var i gang for Sileno serien er en av de mer stillegående klipperne. Den er så stillegående at de fint kan klippe både søndag og tidlig på morgenkvisten, uten å være til bry for hverken oss eller naboen. Men vi lar den ikke kjøre på natten, for jeg er ganske så sikker på at naboen har pinnsvin under terrassen sin og de skal få lov til å komme på besøk hos oss også. Brunsnegler derimot er ikke velkommen. Men nå som gresset som klippes jevnlig har jeg sett en eneste en her i hagen. Vinn-vinn!

Nå har vi heller ikke behov for å gjødsle plenen lenger, den klarer seg helt fint selv. De fine gressrestene inneholder mye næring som blir naturlig gjødsel og vedlikeholder plenen helt ned til røttene, så her snakker vi bærekraftig hage eller hva? Vil du vite mer om fordelene med robotgressklipperen fra Gardena kan du lese her.

Gardena Smart Sileno+ 1600  er en intelligent robotgressklipper med en pålitelig og slitesterk teknologi som sørger for problemfritt vedlikehold. Noe som gir oss mer tid til de viktige tingene i livet – som å gå barbeint i gresset!

Foto ©Linda Elmin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *