Parkett på kjøkkenet

Da Franz overtok huset i Gimleveien begynte håndverkeren å rive ned veggen mellom kjøkken og stue snart de gamle eieren rygget ut av gårdsplassen. Løsningen med vegg mellom rommene og en merkelig plassert kjøkkenøy var utrolig upraktisk. Men selve innredningen var heldigvis fin og kunne beholdes. Untatt øyen da, den måtte vekk sammen med veggen.

Gulvet var 3-stavs med en litt for blank lakk som var slitt i den trekantsonen der man beveger seg mye; mellom vask, ovn og kjøleskap. Han hadde noen kriterier når det gjaldt gulvet: Det må være slitesterkt og tåle flekker. Det må være lett å holde rent. Det må være godt å stå og gå på. Og han ønsket et skandinavisk utrykk og øverst på listen var enstavsparkett i eik. Valget falt til slutt på Eik Adante Hvit med Live Natural Olje fra Boen/Sentrum Bygg. Du kan lese mer om hvorfor vi valgte akkurat dette gulvet her.

Med en åpen kjøkkenløsning mot stuen var det helt nødvendig å legge et flytende gulv for å få helhetlig uttrykk. Eikeparketten er med å ta opp elementer fra benkeplaten og møblene og skaper en varm og lun atmosfære. På et kjøkken blir det jo mer bruksslitasje enn i stuen og derfor er det viktig at overflatebehandlingen er slitesterk og holdbar samtidig som gulvet føles mykt og behagelig å gå på. Med tre ungdommer og en huns i hus kan det jo gå hardt for seg, men dette gulvet har bestått alle tester… og fester.  Eikeparketten fra Boen har fått en behandling med Live Natural naturolje og børsting som fremhever den naturlige overflaten og gjør gulvet godt og behagelig å gå på. Det inneholder bare naturlige ingredienser som oljer fra solsikke, tistel og soyabønne og naturlig voks som og gir ekstra god beskyttelse mot vannsøl. Perfekt på kjøkkenet med andre ord.

Eik Adante Hvit med Live Natural Olje fra Boen/Sentrum Bygg har en fin lys glød. Er det ikke nydelig opp mot det hvite og svarte? Stolene og krakken er fra &Tradition og lampen er fra Muuto.

Og slik så det altså ut før.

Fotokreditt før bildet Eiendomsmegler1. Alle andre foto ©Linda Elmin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *