En investering i god søvn

Det er mye som bør tenkes gjennom før man velger en ny seng og når man går fra å være voksen gutt til å bli en ung voksen er det viktig at sengen gir kroppen optimal støtte og beste liggekomfort. Nico er 14 år og vokser både i høyden og muskelmasse. Han hadde vokst ut fra den smale sengen, lå og vred seg for å kunne sove, våknet med en sliten rygg og hadde helt klart behov for en seng med bedre oppbyggingsløsning som kunne tilpasse seg forandringen. Tiden var kommet for å gjøre gutterommet om til et  funksjonelt ungdomsrom.

I Jensens sortiment finnes det mange forskjellige sengetyper; rammeseng, kontinental seng og bevegelige senger. Nico valgte en 120 cm Kontinental med en liggekomfort på sitt aller beste med Jensen Pocket on Pocket Technology. Sengene har hele liggeflater uten harde kanter i midten. Likevel er det mulig å velge individuell fasthetsgrad og Nico har valgt en som er medium fast med en vendbar SoftLine I overmadrass. Her kan du lese mer om valg av riktig madrass.

Sengen har doble madrasser med Jensen Pocket on Pocket Technology som er helt nye og oppgraderte fjærsystemer. Jensen Pocket on Pocket i alle sengens lag gjør at kroppen synker dypere ned i madrassen og får nødvendig støtte. Fjærsystemet vil kontinuerlig tilpasse seg både skiftende liggestilling og vektfordeling. Pocket Technology gir stor overflatemykhet i hele madrassen ettersom de fastere sonene først trer støttende til når kroppen hans blir tyngre og synker mer ned. Korsryggstøtte i kombinasjon med myk skuldersone har gitt en helt ny søvnopplevelse. De fleste er bredere over hofter og skuldre, samtidig som midjen er tyngst og vanligvis smalere. Ettersom madrassens oppgave er å bære kroppen gir den soneinndelte madrassen en jevnere og mer behagelig støtte der skuldre og hofter synker dypere ned i madrassen, samtidig som midjen møtes av en fastere støtte. Resultatet er det samme uavhengig av om man sover på ryggen eller siden. Du kan lese mer om liggekomfort her

Alle stopningsmaterialene har gode luft og fukttransporterende egenskaper som gjør at sengene er mer allergivennlige og hygieniske. Og all denne teknikken er usynlig for øyet, skjult av møbeltekstiler av høy kvalitet. Alle rammer i denne Jensenkolleksjonen har vendbare bokser som øker rammenes levetid, så dette blir en seng som Nico tar med seg videre på ferden når den tid kommer.

For å få en mest mulig luftig romfølelse valgte vi 14 cm høye slanke med svart metall. Det gjør at det er lett å rengjøre under sengen samtidig som den kommer godt opp i høyden.

Både rammen og hodegavlen Ceres Plus er trukket i tekstilet Anthracite 496. Den er slankere enn Fenix Plus som Zara har på sitt rom. Hvordan hennes seng ser ut kan du se her.

For å lage en rolig sovesone valgte vi å male de to veggene ved sengen i en mørk grå farge. Både klesskap, gulvlister og døren ble malt i samme farge, NCS S 6500-N. På motsatt side er veggene lysere, NCS S0500-N og dette er den mer aktive delen av rommet med skrivebord. Som håndtak på skapene og knagger på siden av skapet har vi  brukt Muuto Dots i Black Metallic.

Foto ©Linda Elmin

3 kommentarer

 1. Hei. Hva heter gråfargen på veggen?

 2. Chris More

  Hei, hva heter nattbordet?

  1. Hei Chris
   Nattbordet er fra Ikea Sverige. Jeg kunne ikke finne det i Norge, men mulig det er kommet inn nå, vi kjøpte det i desember. Dessverre husker jeg ikke navnet… Håper du finner ut av det

   Linda

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *