Med eller uten gulvlister?

Et tema som ofte går igjen når jeg jobber med nye kunder er gulvet og da har jeg et godt tips. Jeg synes det er viktig å se hele boligen som en enhet fremfor rom for rom. Og fordi gulvet er en stor flate som går igjen i mange ulike rom kan gi det gi en sammenhengende forbindelse gjennom hele boligen.

Og nettopp derfor er valg av gulv er kanskje det viktigste valget man gjør tar man renoverer en bolig.  Tendensene viser at lyst tregulv er det de aller fleste velger seg men uansett hvilken nyanse man liker så er en investering i et ordentlig kvalitetsgulv med et tidløst utrykk noe man aldri kommer til å angre på. Til huset Gimleveien valgte vi Eik Adante Hvit med Live Natural Olje fra Boen/Sentrum Bygg i alle oppholdsrom. Det kan du lese mer her. Gulvet skaper en naturlig følelse av helhet i huset og er så vakkert!

Og når man har valgt gulv så kommer det et annet spørsmål opp… nemlig gulvlister, eller fotlister som det heter på fagspråket. I nye boliger er det mange som velger å ikke ha lister for å får et strammere uttrykk. Det er selvfølgelig forskjell på eldre og nye moderne boliger, men personlig mener jeg at lister er prikken over i-en og en verdig avslutning på et vakker gulv. Brede og profilerte lister ser både herskapelig og flott ut men til dette huset ville jeg holde det så enkelt som mulig og valgte uprofilerte gulvlister som jeg fant hos Sentrum Bygg på Alna.

Hvite eller malte fotlister kan ramme inn veggen men skaper samtidig avstand til gulvet. Derfor valgte vi gulvlister laget av parkettbord i nøyaktig samme farge som gulvet. Det løfter gulvet opp på veggen og får rommet til å se større ut.  Og et lite tips… Kapper du listene med et 45 graders snitt slipper du også å få glipper imellom ettersom tre kan utvide eller trekke seg litt sammen.

Foto ©Linda Elmin

1 kommentar

  1. Camilla Thustrup Holm

    Hei.
    For et utrolig lekkert resultat.
    Kan jeg spørre hvilken farge på veggen; bilde med blomstene i stativ og stolen.
    Mvh camilla t holm

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *