Slik får du en tett hekk

En hagehekk kan beskjæres både vår og sommer men nå om høsten er tiden inne for den siste og kanskje viktigste klippen av hekken. Nå går nemlig hekken snart i dvale og setter ikke lenger flere skudd så når våren komme våkner hekken igjen med masse energi og blir tett og grønn. Dersom du vil forandre formen på hekken kan det være smart å vente til høsten uansett, for det er letere å grenene når bladverket er borte. Dessuten vil hekken trenge litt ekstra hvile etter en kraftig beskjæring.

Jeg har rett og slett oversett hekken alt for lenge og den begynte å bli altfor høy og det kom ikke nye tette skudd på sidene. Det var på høy tide å ta noen grep så vi skaffet oss en hekketrimmeren ComfortCut Li 18/50 fra Gardena. Den batteridrevne EasyCut- hekketrimmeren til Gardena er lett  å jobbe med samtidi  som den er kraftig  nok til nabolagets høyeste og lengste hekk. Bladene jobber effektivt i motsatt retning og gir raske og rene snitt uten irriterende stopp og avbrudd. Det er viktig å bruke en trimmer med sylskarpt egg for sløvt blad kan gjøre mer skade enn gagn fordi vil fibrene i greinen klemmes sammen. For å nå helt til toppen brukte vi en liten trappestige for å kunne stå i en komfortabel høyde men det finnes også modeller med rekkevidde på opptil 3,5 meter.

Selv om vi tok godt av i høyden er det ingen til om at hekken skjermer for innsyn og gir le. Og til neste år blir den helt tett også.

For å få hekken helt jevn og rett jevn kan det være en fordel å bruke snorer som hjelpelinjer, men vi tok det på øyemål og rake armer. Først fjernet vi de store greinene som stakk ut, og deretter gikk vi i gang med finbeskjæringen. Vi gikk kraftig til verks og tok  nesten en halvmeter i høyden og har trimmet sidene godt slik at den blir ekstra tett til neste år Sidene av hekken ble klippet kraftigere ved foten for å få maksimalt med lys og sol ned til bladene. Hekken skal se ut som en vase som er snudd opp ned hvis du skjønner hva jeg mener? Du kan få enda flere tips til jobben skal gjøres i hagemagasinet til Gardena. Vi begynte øverst og jobbet oss nedover og så bortover helt til slutt. Klippingen stimulerer veksten og jo oftere man klipper jo tettere vil hekken bli tettere derfor har vi gått over hver 3.uke.  Med riktig verktøy og litt godt gammeldags kroppsarbeid gikk dette ganske så lett!

Foto ©Linda Elmin

1 kommentar

  1. Blir utrolig fint når heggen er tett og rett!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *