3 tips når du skal kjøpe brukt keramikk

Disse fine keramikk vasene kjøpte jeg i en bruktbutikk i sommer. Jeg må alltid innom disse litt snåle butikkene som ser ut til å være fylt til randen med støv, tull og tøys. For det er mellom gråstein man finner gullet ikke sant? Av merket under kan jeg se at akkurat disse er produsert i Tyskland, men resten er ganske utydelig og egentlig helt uviktig for min del. For når jeg kjøper brukt stengods og keramikk er det 3 ting jeg alltid ser etter:

  • Det første er noen skader, avskall eller store sprekker. Et lite skår kan være sjarmerende, men er det tydelige skader eller sprekker kan det bety at vasen ikke kan holde på vann og det kan bli en utfordring på styling som vasen begynner å lekke ut vann etter en tid.
  • En annen ting er formen. Alt kan jo males, men jeg har sluttet å kjøpe ting med tanke på å redesigne det. Det blir sjelden (les aldri) noe av, og det ender derfor tilbake i bruktbutikken etter å ha støvet ned hos meg en stund. Jeg liker at fasongen er tidsriktig i forhold til overflaten/glasuren. Det er ofte også tidstypisk for at tykkere glasuren er jo rundere i formen er vasen.
  • Og så er det selvfølgelig fargen. Her holder jeg meg alltid til jordfarger og ulike sjatteringer av grønt og grått, både i matte og glatte overflater. På den måten passer alt sammen på en magisk måte allikevel. Merkelig nok er det alltid den blå keramikken som forsvinner rasket på loppemarkeder har jeg lagt merke til, men det er fint det, så kan jeg ta med restene i brunt for en billig penge på slutten.
  • Om du virkelig er på jakt etter gull kan du sjekke ut etsy, der finner du en pekepinn på hva som er hot og hva som kan være verdt litt.

Keramikk i kombinasjon med glass er helt nydelig. Denne vasen har et utrolig fint spill med fasettslipt mønster og er en fin kontrast til de tyngre vasene i keramikk.

Vasene ble brukt på stylingen av Turbinveien 18, for Aktiv Sagene. Du kan se flere bilder her. Posteren over sofaen er faktisk designet av selger, motiv og farger tilpasset stylingen av meg. Dette viser et kart over alle verdens veier men de kan lage hva som helst, du finner dem her.

Foto ©Linda Elmin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *