Hjemmelaget Granola og de gode rutinene

Hverdagen er endelig tilbake og det med et smell. Nå er det er på tide å kickstarte med de gode rutine igjen, slik som frokost! Selv om vi ikke har noen småbarn i hus lenger skal jeg love deg det er hektisk her om morgenen. Enda verre blir det vel når ungdommen starter på skolen igjen, men det er så fint å starte dagen litt roligere med frokost sammen. Bare det å vite at frokosten er lett tilgjengelig gjør det mer fristende å ta seg tid til dagens første og kanskje viktigste måltid. Vi får nok ikke tid  til sette oss ned samtidig hver dag, men noen ganger skal vi nok få det til. Her setter vi frokostblandingene rett på bordet slik at alle kan forsyne seg. Lett å dekke på og lett å rydde av igjen… for alle (kremt!)

En stor Dry Food Keeper fra Gastromax / Orthex  rommer en hel stor pakke med frokostblanding og det gjennomsiktig lokket gjør at det er lett å se innholdet. Det er jo helt krise om man skulle være litt morgetrøtt starte dagen med feil type frokostblanding. Selv er jeg fan av både nøtter, frisk frukt eller bær i frokostblandingen og varier ofte. Min favoritt, Granola, har høyt innhold av både proteiner og langsomme karbohydrater som gjør at jeg holder blodsukkeret oppe.

Her er oppskriften på min  hjemmelagde Granola

  • 2oo gram havregryn
  • 50 gram hvete helkorn
  • 75 gram hasselnøtter
  • 5o gram mandler
  • 75 gram valnøtter
  • 25 gram brunt sukker
  • en god klype maldonsalt
  • 1 dl eplejuice, av den gode søte typen.
  • 1 ss  usaltet smør
  • 1 ss akasiehonning
  • 150 gram tørket bær eller frukt som papaya, aprikoser, tranebær eller incabær,

Begynn med å hakke nøttene grovt. Bland det sammen med  korn og gryn. Varm opp juicen, smør, sukker og honning i en kjele og rør er alt er oppløst. Bland tært og vått rør godt sammen. Kle et stekebrett med bakepair og hell blandingen over og fordel det på brettet.  Stek granolaen midt i ovnen ved 140 grader i cirka en time.  Men pass å røre med jevne mellomrom til granolaen har fått en jevn og fin brunfarge. På slutten kan det gå fort, så følg med. Avkjøl og bland inn tørket bær eller frukt. Hell granolaen på bokser med lokk. Disse Dry Food Keeper beholderne får du bl.a kjøpt hos Obs! og andre store dagligvarebutikker som forhandler Gastromax / Orthex

Foto ©Linda Elmin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *