Norsk design til København

For noen år siden var jeg invitert ut til middag på Langelinie Pavillonen ved Kastellet i København. En sted jeg absolutt anbefaler om du er glad i dansk arkitektur (og fantastiske drinker). Herfra er det utsikt over havet og Den Lille Havfrue er ikke langt unna om du vil kombinere besøket med lunsj og en en liten tur.  Den første paviljongen ble bygget i 1885. Den andre  ble bygget i 1902 for Royal Danish Yacht Club, men ble dessverre ødelagt under andre verdenskrig. Den nåværende paviljongen ble bygget 1958 av arkitekt par Eva og Niels Koppel som hyllest til modernismen.

Men hvor kommer det norske designet inn? Jo, med duoen Andersen & Voll. De fikk oppgaven med å designe en stabelbar stol som brukes til hundrevis sitteplasser i denne ikoniske vakre bygningen. Torbjørn Anderssen og Espen Voll ønsket å knytte tidligmodernisme med ny modernisme. Fordi rørstoler er ofte konstruert i faste vinkler ønsket de et løsere uttrykk og utforsket ideen om bøyd slange sammen med bøyd kryssfiner. Resultatet ble Pavilion. produsert av  &Tradition. Den har en luftig følelse, med smale armer og ben som gir et lett utseende. De gutta der altså. Nå når jeg ikke trodde jeg kunne forelske deg i en stol til! Se stolen med armlene her og uten armlenene her.

Stoler kommer også i polstret. I velour selvfølgelig ♥ Vegglampen og speilet er også fra &tradition, de legges u i nettbutikken rett over påsken.

1 kommentar

  1. Nydelige stoler <3 Jeg elsker velour!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *