Shoppingtips Antwerpen

Påsken er rett rundt hjørnet og med noen ekstra fridager er det fristende å oppleve noe nytt. For en stund siden var jeg i vakre Antwerpen, HotelO Kathedral Antwerp ligger, og jeg tuller ikke, et steinkast fra den vakre Cathedral of Our Lady. Fra hotellet det 10 minutter å gå til Mayer van den Bergh-museet og markedsplassen er rett rundt hjørnet.

Rommet hadde utsikt mot katedralen og torget. Under vinduet var det en skinnbenk fra vegg -vegg , et fantastisk sted å nyte dagens første tekopp og se byen våkne opp. Badet var en åpen løsning med både badekar og regndusj. Ordentlig hotellbad med andre ord.

Antwerpen var mest kjent for meg for sin fantastikse sjokolade, men byen har så mye mer å by på. I gågaten De Meir finner du både store kjente merker og hippe småbutikker i  de imponrende roccobygningen fra 1800-tallet. Fem gater danner det atmosfæriske distriktet De Wilde Zee. Her finner du eksklusive butikker, trendy merker, samt eksklusive delikatesser. Først og fremst er gaten uunnværlig for en ekte fashonista. Her finner du bakeri Goossens, også kalt det mest autentiske bakeri i Antwerpen. Et lite bakeri hvor folk køer ute fordi det er så lite plass inni. Få med deg Désiré de Lille for ekte belgiske vafler og smoutebollen (Belgias ta på dognuts). På jakt etter props fant jeg Kloosterstraat. Her finner du antikk, vintage og secondhandbutikker. Kloosterstraat er den perfekte gaten dersom du vil ha med deg noe helt unikt hjem.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *