Enhjørninger og pannekaker

I morgen er det altså den store pannekakedagen og dermed en god grunn til litt ekstra kos på en tirsdag. De franske pannekakene er løvtynne, de amerikanske er lubne og servers ofte i stabel med sirup. Her hjemme liker vi de best sånn midt i mellom med Nutella, banan og melis. Dessertpannekaker her altså.

I år har jeg prøvd å være litt kreativ med Tefals nye stekepanne. Akkurat som en vanlig stekepanne har den et rødt merke som blir mørkere når pannen har riktig tempratur men denne har også et mønster i stekeflaten slik at man man tegne omrisset, vente litt og fylle på med mer røre i midten. Og Volia…  Eller det var ikke så lett til å begynne med, men øvelse gjør mester, og til slutt ble resultatet ganske så bra!  Røren må være helt klumpefri og helst ikke så altfor flytende. Her er oppskriften som funket best:

100 g smeltet smør
5 dl melk
4 stk egg
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker

Litt kanel og litt kardemomme .

Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt. La røren svelle i ca. 15 minutter og så er det bare å tegne opp. La dette steke litt først på middels varme og fyll på med mer røre i mønstret etter hvert.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *