Interiørtrender for 2018/19

Denne uken er en av de beste i året. Hele bransjen er ute, på eventer, lanseringer, innkjøp eller middager. Og selvfølgelig på Oslo Design Fair som åpnet i dag. Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg har tolket messetemaet Identitet og nok engang  har de laget en inspirerande tendensutstilling med fire trender; Klorofyll, Androgyn, Fortolkninger og Floralsk.

Klorofyll-tendensen var tolket i et fantastisk badeværelset med store planter, botaniske uttrykk og bærekraftige kvaliteter.  Badekaret som er designet av av Norm Architects for Ex.t fik meg til å angre på jeg lot badekaret måtte vike for skap her hjemme. Og hvem vil vel ikke ha dagslys sildrene ned over mørke vegger. Jeg synes stylingen underbygger tendensen om å tenke nytt rundt tradisjonelle ideer om hvilke funksjoner et rom skal ha. Her har man jo bare lyst til å være!

Androgyn var i en nedtonet og monokrom fargepalett med vakre møbler fra Menu som også er designet av Norm Architects. Her var det mørke vegger malt i fargen Elegant fra Jotun, mørke tekstiler, marmor og metaller mot myke taktile tekstiler.

Fortolkninger ble tolket med tekstiler og strikking  som forlengelse av det den tradisjonelle kulturarven vi allerede har blitt så glad i.  Men selv om stylingen var malt i rødt (og kanskje derfor) var dette den utstillingen jeg ikke helt klarte å forholde meg til.

Men den den botaniske trenden som har slått dype røtter i interiørverdenen overrasket. Her var det  spennende å se en ny tolkning i form av Floralsk-tendensen som viste at dalende kronblader er like vakre som friske vekster – noe Anne Mina fra blomsterbutikken Mina Milanda fortalte mer om under workshopen. Så ingen ikke kast tulipanene som henger med hodet, la de drysse over bordet!

Alle foto Inger Marie Grini for ODF

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *