Nybakte lussekatter

Duften av nybakte boller er noe av det beste jeg vet! Men det er ikke så ofte jeg baker, og når jeg gjør så…. ehhh jukser jeg. Men ikke denne gangen. I år ble jeg utfordret av OBH Nordica til å lage hjemmebakte lussekatter og fikk prøve ut den nye kjøkkenmaskinen Hero 1200. Helt ærlig, det var så lett og så gøy.

Jeg har nemlig lest at man må bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok for å få de luftigste bollene, så vi kastet oss rundt på kjøkkenet før middagen i dag. Oppskriften finner du lenger ned. Jeg hadde  alle ingredienser, med unntak av smøret, rett i bakebollen og lot deigen elte i ca 5-7 minutter på speed 1 og 2. Til slutt hadde jeg i smøret og eltet til deigen i ca 10 minutter til. Deretter dekket jeg bollen med plastfolieg og satte den til heving i godt over en time, og da var den blitt så stor at den hang over kanten!  Vi bakte over 26 lussekatter og satte sammen noen til kranser også. Men nå er det tommme fat, så det må bakes en runde til. Men det går jo superlett, jeg har jo fått en ny helt på kjøkkenet!

950-1000 gram Hvetemel
5 DL Melk ca 30 grader
ca 1 gram Malt safran
1 pakke  Tørrgjær til søt bakst
150 G Sukker
Ca 1 ts Malt kardemomme
En kype salt Salt
150 gram  Romtemperert smør, i terninger

Du kan sikkert la de heve på bakebrettet etter at du har trillet de ut. Det glemte jeg men de ble jo kjempeluftige og veldig, veldig gode allikvel! Pensle med egg og stek midt i ovnen ved ca. 225 grader varmfuft i 10 minutter. Jeg har strødd over med litt perleesukker også.