Space Copenhagen

Reise og opphold er sponset av Frederica Furniture og Georg Jensen

Jeg har lenge fulgt arbeidet til designduoen Space Copenhagen og da jeg var i København med Fredericia Furniture og ScaniDesignTour var jeg så heldig å få møte dem på deres kontor.  Jeg pleier å være ganske fattet, men da ble jeg nesten starstruck og klaret ikke å formulere ett fornuftig spørsmål uten å bable i vei. Vel, nok om det. De har utført interiørdesign for noen av de mest innflytelsesrike restaurantene og hotellene i verden, noe som jeg har skrevet om mange ganger, se her eller her.

Space Copenhagen ble grunnlagt i 2005 av Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou – begge akademikere ved Kunstakademiets Arkitektskole i København. Fra starten har de vært kjent for å gå mot strømmen med et personlig visuelt uttrykk der det er rom for følelser. Prosjektene inkluderer alt fra interiørdesign til møbler og kunsthåndverk, samt kunstinstallasjoner og kunstretning. I sitt arbeid for Fredericia arbeider Space Copenhagen med å revurdere bruken av poleringsteknikkene som er utviklet på fabrikken i mer enn 100 år.

Her er sofaen Spine som er laget med kompromissløse materialvalg og sjenerøse proporsjoner. I denne møbelkolleksjonen brukes samme teknikker som i møblene designet av Børge Mogensen. Godt design i god tradisjon!