Frederica Furnitures showroom

Reise og opphold er sponset av Frederica Furniture og Georg Jensen

Noen få hundre meter fra Københavns mest kjente gågate, i et ombygget gammelt postkontor har Frederica Furniture et 1100 kvadratmeter stort showrom. Ikke er bare lokalet nydelig, her står også flere første utgaver av kjente og kjære designklassikere. Det var nesten en høytidelig stemning da Thomas Graversen, andre generasjons eier av familiebedriften og hans sønn Rasmus fortalte historien bak de klassiske designikonene. Så fine folk  med høy integritet som virkelig brenner for dansk designarv og jobber beinhardt for å forsvare og utvikle det håndverket vi kaller design.

Børge Mogensen var en av pionerene som skapte grunnlaget for begrepet  dansk design, som bidro til å forme vår forståelse av en bestemt dansk retning i møbeldesign. Han var en av Danmarks mest innflytelsesrike arkitekter og Fredericas første husdesigner. Han fant inspirasjon over hele verden i sin ambisjon om å skape hverdagens gjenstander som kunne vare i generasjoner.

Da Mogesen  i 1950 designet Jaktstolen brukte han en kombinasjon som han senere ble internasjonalt kjent for: En solid treramme med rygg og sete i spenne kjernekjeder. Dette designet ble inspirert av middelalderlige møbler etter en reise til Spania. Åtte år senere brukte Mogensen igjen massive tre- og kjederkjeder til Spanskestolen for Fredericia, som kanskje er et av hans aller mest kjente design.

Dette er Børge Mogensens originale 2213 sofa, som i mange år sto i designers eget hjem før familien ga den tilbake til Frederica i 2011. I tillegg til funksjonelle og estetiske kvaliteter er 2213 og selvfølgelig resten av Select Collection, basert på Fredericias mer enn hundre år gamle tradisjoner. Fra den indre rammestrukturen i massivt tre og det nøyaktige blandingsforholdet mellom tynn og skum i putene, til de fine sømmene. Alle lenestoler og sofaer blir polstret for hånd på fabrikken Fredericia. Denne sofaen er blitt godt brukt siden den så dagenslys i 1962, og den enste forskjellen på da og nå er den vakre patinaen.