Slik vinner du budrunden!

Det er vilt der ute om dagen! Vi kunne ha jobbet 24/7 med stylinger hele denne uken med rekordmange boliger som skal ut før ferien. I følge E24 koster i snitt én kvadratmeter bolig i Oslo over 72.000 kroner! Prisene har gått ned 1,4 % i Oslo siden april, men det er ikke ut til å vippe noen av pinnen. Forrige helg var det over 1000 visninger i Oslo, og denne helgen blir neppe roligere. Nå kuppes ikke objektene før visning lenger, og markedet er mer tilbake til normalen med visninger og budrunder. Å bestemme seg for et nytt hjem bør faktisk ta lenger tid eller det tar å bestemme seg for et par nye Nike 🙂

Og når du har bestemt deg, da begynner konkurransen. Her er  4 gode tips fra Aktiv.no

1. Les takst og prospekt nøye
Gjør alle de undersøkelser du kan rundt boligen for å være sikker på at du kjøper det du tror. Ta gjerne også med deg en fagperson på visning dersom du har mulighet til det.

2. Velg taktikk
Velg en taktikk etter det markedet du vil inn i. Ring megleren etter siste visning og forhør deg om hvor mange interessenter som står på visningslisten. Forhør deg også om hva tilsvarende objekter nylig har gått for. Da får du et forhold til salgspris kontra takst og prisantydning.

3. Kvitt deg med konkurrentene
I pressområder med få boliger og mange om beinet, full visning og mange på visningsliste, kan et bud over prisantydning med en gang være en lur strategi. Da kan du forhindre at mange potensielle budgivere blir med i budrunden.

4. Sett deg på gjerdet
I et roligere marked er det en helt annen taktikk som kan fungere. Setter du deg på gjerdet og venter, kan du unngå å være den som presser prisen oppover. Er det ingen andre som legger inn bud, er det et godt tips å legge inn et bud under takst for å lodde stemningen hos selger. Også når budrunden er i gang, kan det lønne seg å avvente situasjonen. Hold kontakten med megler, så du har kontroll på hvor mange som er med. Kom så med et bud når det nærmer seg fristen.