Samsung The Frame – fra TV til kunst

Onsdag reiste jeg til Lofoten der Samsung lanserte sin nye TV The Frame på kunstgalleriet KaviarFactory i Henningsvær. Og for et sted, både Lofoten og galleriet! Utstillingen Painting or not  stiller spørsmål om hva som defineres som kunst og inneholder verk av kunstnere som Alex Hubbard fra USA, Gardar Eide Einarsson og Ida Ekblad fra Norge. Jeg elsker gallerier og kan bruke timevis på å tusle rundt, se og studere, tenke, mene og gjerne diskutere kunstverkene. Men her fikk jeg meg en overraskelse! For det var ikke et kunstverk jeg så på, det var en TV. Eller et kunstverk når man ikke ser på TV….

Ved å flytte grensene for tradisjonelle TVer, redefinerer Samsung The Frame ikke bare hva en TV er, men også hva som kan defineres som kunst. The Frame er mer enn et produkt man bruker for å se favorittprogrammet sitt – den er også et designobjekt i hjemmet og minner om kunsten vi normalt ser i gallerier.  The Frame er designet som et kunstverk i samarbeid med anerkjente Yves Béhar. I motsetning til en vanlig TV som blir en svart, kjedelig skjemmende flate blir The Frame til et kunstverk når den er slått av og blir en naturlig del av interiøret.

Du kan velge mellom over 100 kunstverk i forskjellige kategorier, og du kan også laste opp dine egne bilder via en app på mobiltelefonen. Selve rammen er festet med magneter og er lett å skifte ut. Rammen i mørk valnøtt er absolutt min favoritt så den hadde blitt en stayer her hjemme. The Frame tilpasser seg lyset i rommet slik at bildet alltid blir en naturlig del av innredningen. TV-en har naturligvis også alle de fremste teknologiene og funksjonene Samsung-TV-er er kjent for.

Foto 2, 3 & 4 Samsung.