Derfor vil jeg ha lyset på

Samsung_6723F

Samsung har gjennomført et eksperiment for å utfordre TV-vanene våre der vi skulle skru opp belysningen mens vi så på TV.  Ny forskning viser nemlig at belysningen innendørs også kan påvirke energinivået vårt. Men en undersøkelse gjennomført av Novus på vegne av Samsung  viser at nesten halvparten av alle nordmenn ser på TV i mørket.  Av disse opplyser halvparten at de ser på TV i mørket fordi det er hyggeligere, men like mange gjør det fordi de opplever at de ser TV-skjermen bedre.

Jeg tok utfordringen og fikk låne en Samsung TV. TVen er stor og fin, ingen tvil om det, men kan det virkelig stemme at selve TV opplevelsen blir bedre med lys på? Nettop det at det at mange av oss slår av lyset når de ser på TV, er for det meste en uvane fra gammelt av. Det har det også vært her i huset, men det var var før jeg sa ja til denne utfordringen.

Samsung_6352

Jeg blir som mange andre ekstra trøtt om høsten og vinteren, og en god måte å motvirke dette på kan derfor være å ha på mer lys innendørs om kvelden. Vi lyssatte rommet med flere lamper, du kan se før- og etterbilder her.

TV-en vi lånte har en teknologien som kalles for Quantum dot. Den gjør at man kan se på TV i lyse rom og få samme opplevelse som i mørke rom. Jeg synes bildekvaliteten er imponerende skarp, så skarp at jeg faktisk ikke trenger å bruke briller når jeg ser på TV lenger. Opplevelsen av å være i et belyst rom kontra et som er mørklagt gjør helt klart noe med både energinivået og humøret, det er det ingen tvil om. Nico sier at det er hyggeligere å se TV nå, og jeg legger også merket til at vi koser oss mer sammen. Han kan se på TV, Zara kan lese og jeg kan jobbe. Rommet er lunere og koseligere med mer lys, i stedet for et skjerm som lyser kaldt. Så ja til mer lys!

Følg eksperimentet på hashtaggen #Samsung #LightsOn.

samsung_6343

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *