Nyttårsbordet

Hviitblogg.no_6430

Nå er det ikke lenge til vi tar farvel med det gamle året og ønsker 2017 velkommen med en stor feiring! Og da passer det perfekt med en borddekning som setter stemningen for en minnerik nyttårsaften. Til fest bruker jeg ofte hvit eller grå duk, men nyttårsaften er jo noe helt spesielt. Jeg har valgt en mørkeblå duk designet av Andreas Engesvik for George Jensen Damask og hvite servietter designet av Margrethe Odgaard. Begge har et grafisk lett mønster og de passer fint med andre tekstiler i lin også.

På en av romjulens mange ut-og-lufte-seg turer fant jeg en helt nydelig stor granbarkvist, den har stått i en vase siden, men nå klippet jeg den opp i mindre biter og la utover bordet. Dufter helt nydelig! Jeg liker lav pynt på en bord man skala sitte lenge rundt og ha lange gode samtaler rundt, da blir det ikke så formelt og stivt. Har du ikke granbar kan du bruke noe annet grønt, som eføy, mose du legger i lave fat eller kanskje kongler? Mellom det grønne satte jeg lys i glass, så er man sikker på at det ikke skjer noen uhell. Lysene finner du i butikken på Sagene, de koster 29 kr.

Hviitblogg.no_6422

Med den blå duken og granbaren som dekorasjon ville jeg ha en enkel pynt på tallerknene. I skuffen fant jeg hampsnøre som  jeg snurret rundt serviettene. En liten eucalyptuskvist fra passer godt sammen med granbaren også. Vinglassene er gamle favoritter fra Hay og vannglassene Corky er nye til anledningen. De er også designet av Andreas, for Muuto. De finner du her.  Bestikket er fra Kay Bojsesen.

Hviitblogg.no_6442

PS. Jeg er semifinalist i Vixen Blog Awards!  Det er mulig å stemme hver 12. time til den 31. desember, noen få ganger igjen nå igjen altså… Jeg blir superglad om du stemmer på meg her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *