Drikk med måte

Inneholder annonselinker

Jeg er en champagnejente. Noen ganger (som oftest kanskje) går jeg for de litt rimeligere variantene som prosecco eller cava, for enkelte kvelder er jo bobler bare bobler. Alt kan jo smake godt, og spesielt om de blir servert i riktige glass som holder på boblene.

12495077_10154176037198474_4695371741744484898_n-1

Det perfekte champagneglasset er et høyt og smalt vinglass som går utover – og så smalner innover igjen. Som en en nesten åpen tulipan. Det lar boblene fra champagnen gå opp langs de lange, smale, sidene på glasset. Jeg sier ikke nei om jeg får boblene serverer champagnen i lave, såkalte «coupes” men det er litt bortkastet å bruke penger på å drikke god og dyr champagne av feil glass. Han som lærte med å drikke bobler lærte meg også at riktig glass er viktig for å få gleden av blant annet den aromaen som skiller god champagne fra en billig cava. Drikker du årgangschampagne er det spesielt viktig at glasset vies litt ut på midten, slik at aromaene skal komme til sin rett. Nå er det jo snart tid for både, 17.mai, bryllup og konfirmasjon, og da skal det jo skåles (i riktige glass)

Bruker du koden  PP_HG_40p_18april får du 40% på nesten ALT fra Hadeland frem til 18.april. *Gjelder ikke Bogstad Hvit, Bogstad Strå, Papir, Norgesglasset, Finn, Marie og Kunstglass. Det er jo så bra at det fortjener nesten en skål.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *