Københavns beste secondhand butikker

Jeg elsker vintage og secondhand. Secondhand Shopping er en disiplin som hovedsakelig krever to ting ; tålmodighet og enda mer tålmodighet. Her er mine tips slik at du kan bruke tiden på å finne skattene i butikkene, fremfor å lete etter butikkene. Den blir oppdatert etterhvert som jeg finner favoritter, så er du en ekte vintage-fashonista bør du bokmerke innlegget.

La oss begynne i Latinerkvarteret, som dekker området i og omkring Larsbjørnsstræde. Her ligger noen av København beste second hand-, vintage-og bruktbutikker. Mine favoritter er København K, som har to butikker, i Studiestræde 32 og Teglgårdsstræde 2. Butikkene har et bredt utvalg av både klær, sko og tilbehør. Her treffer du både stylister, motebloggere og de som setter streetfashion på kartet. I Studiestrædet 19  finner du Wasteland. Her kan du gjøre noen kupp det er billig og bra, men ikke forvent hverken Dior eller Chanel her. Men finner du det så løp til kassa og betal før de skjønner hvilket kupp du har gjort. Carmen og Fantasio er et av Københavns eldste og beste vintage butikker lokalisert i Larsbjørnssstræde 5, også kalt Pisserenden. Her kan du finne alt fra briller, belter, vesker, kjoler, jakker, regnfrakker, smykker og skjerf. I nr 8 finner du Episode. Jeg ble overrasket da jeg så samme butikken i Amsterdam. De har butikker i Belgia, Amsterdam, Paris og selvfølgelig København. Leter du etter skinnjakker? Dette er stedet. I Krystalgade 4 finner du Time’s Up. Her kan jeg gå på en smykkesmell: YSL, Gucci, Versace og Chanel. Dyrt og deilig! Vil du bo med kort vei til vintageheaven trenger du ikke å bevege deg langt. I Krystalgade 22 finner du Hotel Skt. Petri, og i Sankt Peders Stræde 34 ligger Hotel SP34. Jeg har bodd på begge flere ganger og kan varmt anbefale begge to.

Hviitblogg.no 232

Få skritt fra de store motehusene på Strøget, i Købmagergade, rett rundt hjørnet for Louis Vuitton finner du secondhandbutikken, Magnolias Luksus 2ndhand. Dette er himmelen for alle vintageelskende luksusdyr. Når du går ned i det lille lokalt ønsker både Alexander Wang, Christian Louboutin og Malene Birger velkommen, der de står på rekke og rad. I den øverste delen av Strøget og området Gamle Mønt ligger de store designhusene på rekke og rad, dersom du vil ha noe splitter nytt. Sist jeg var i København bodde jeg på Copenhagen Admiral Hotel i Nyhavn og sammen med 71 Nyhavn er det to hoteller jeg absolutt anbefaller om du vil bo i dette området.

Hviitblogg.no 233

Hos Genbrug i Vesterbrogade 79, er sted du kan gjøre et kupp. Jeg ramlet tilfeldigvis forbi her og holdt på å besvime av lykke. Her kan du ta en reise gjennom tiår med motetrender. Butikkens sortiment er inndelt i kategorier som ”50s kjoler med korte ermer»og «80s party» til «prikker» og «Paljetter». Selv om du må sloss deg gjennom den overfylte butikken for å finne godbitene spiller ingen rolle. For 250 kr kan du ta med deg 1 kg av det beste fra hvert tiår med hjem.

Prag navnet på to bruktbutikker i København – en på Vesterbro, Vesterbrogade 98A,  og en på Nørrebro, Nørrebrogade 45. Butikkene er basert på inspirasjon fra vintage butikker i store byer som Berlin, Paris og New York. Vestrerbro er absolutt en bydel å utforske. Bor du på Radisson Blu Royal Copenhagen, også kjent som Arne Jacobsen hotellet, er du rett ved Tivoli og midt i mellom både Latinerkvartalet og Vesterbro og Gamle Kongevej.

Si gjerne ifra om du har noen andre tips eller favoritter 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *