Jul i Nyhavn

Vi har feiret jul i Nyhavn, København i år. Jeg må innrømme jeg var litt skeptisk til å bryte tradisjonen med norsk jul, men som alle vet – det er deilige å være norsk i Danmark! Vi bodde på Copenhagen Admiral Hotel som er et ombygget pakkhus fra 1800-tallet med utsikt over vannet mot Operaen og Papirøen, og noen få minutters gange fra mange av mine favorittbutikker. Men akkurat denne gangen var det viktigste at hotellet hadde parkeringsplass til elbil og at det lå i gangavstand til Nyhavn nr 8 der Elmin-familien bor. Jeg var egentlig ferdig med alle julegavene, men København vekker alltid shopperen i meg, så det ble både julemarked og en runde i butikkene som resulterte i noen gaver fra Linda til Linda.

Hviitblogg.no admiral

Hviitblogg.no 222

Jeg trodde virkelig ikke at det var så mange som bodde på hotel i julen, men her var det fullbooket og det summet godt av både japansk, spansk, italiensk i en julepyntet lobby. Alle hadde så god tid og personale disket opp med den beste frokosten med et smil. Jeg ble mett av bare synet av frokosten og nøyde med meg kakao og danske croissanter. Men nå skal det bli godt å komme hjem igjen, selv om sengene her var den drøm å sove i, bokstavelig talt.

Hviitblogg.no 223Hviitblogg.no 224

Med karakteristiske bjelker og røffe mursteinsvegger var det ingen tvil om at de har klart å holde på historien til bygningen. Tenk at det har stått her i over 200 år! Selve Nyhavn er jo fra 1600-tallet, og jeg liker denne delen av Købehavn bare mer og mer. Besøk gjerne «solsiden» og gå forbi nr 9 der H.C Andersen holdt hus, det er jo et must når man er i Nyhavn. Men jeg anbefaler et sted som turistene sjelden finner: Købehavns beste pizza, Grom´s på den andre siden av kanalen, Nyhavn 14. Og selvfølgelig The Standard, Havnegaden 14, som har både Nordisk gastronomi, Indisk og Jazzclub under samme tak.

PS ! Jeg er semifinalist i Vixen Blog Awards beste Interiørblogg. Hvis du liker bloggen min blir jeg kjempeglad om du stemmer på meg. Det er mulig å stemme hver 12. time til den 31. desember. Du kan stemme her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *