Kampen mot kopier

Sponset besøk

På slutten av 50-tallet designet Arne Jacobsen loungesstolen Egget til lobbyen i Royal Hotel i København, og et designikon kom til verden for å bli. Stolen er ikke av den billigste sorten, for Fritz Hansen produserer møbler av ekstremt høy kvalitet, men er verdt hver eneste krone og det kan jeg skrive under på. Jeg ble invitert av Republic of Fritz Hansens til deres hovedkontor i Allerød, like utenfor Købehavn. Der møte jeg lidenskapelige mennesker som har hjerter bankende for god design og ikke minst fikk jeg et innblikk i produksjonen av bl.a Egget. Hans Mannerhagen viste meg hvordan han håndsyr (!) hver enkelt stol i et stort stykke skinn i beste kvalitet. Det er noe magisk å få hele prosessen fortalt av de som faktisk gjør jobben, og det med så mye stolthet og kjærlighet at jeg måtte tørke et par tårer (jepp, jeg er en emosjonell designnerd). Jeg vil ALDRI ha en designkopi som krenker både designeres og produsentenes arbeid i mitt hus. Fritz Hansen har tatt opp de vanskelige og harde kampen mot kopier, les mer om det her.

Hviitblogg.no Egget Arne Jacobsen

 Denne utgaven med 

Wild Elegance skinn og semsket skinn på bronsefot ble i forbindelse med stolens 50-jubileum produsert i et begrenset antall. Så vakker der den står på RoFH HQ. En ekte skjønnhet!

Hviitblogg.no146

Kun det beste er godt nok for Fritz Hansen. Til tross kopiprodusentenes «innsats»er kopiene er lett å få øye på. Slurvet utførelse og dårlig kvalitet i alle detaljer avslører dem.  Investering i en ekte Fritz Hansen betaler seg i form av kvalitet, holdbarhet og design. Kopier krenker designeres arbeid, har du ikke råd til en ekte vare, så la være! Skulle jeg ha sett på en designkopi i mitt eget hus hver dag hadde jeg fått vondt i magen….

Hviitblogg.no148

Hviitblogg.no147

Hans Mannerhagen var i gang med å sy en stol i konjakkfarget skinn da jeg var der. Respekt!

Foto Linda Elmin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *