Tips til lagring av vin

Inneholder annonselinker

For meg har alltid riktig lagring av vin vært en komplisert greie, men med god hjelp av en vinglad venn og noen kurs i vinsmakning begynner jeg å forstå at både vin og vinlagring ikke er så vanskelig som jeg trodde. Heldigvis. Her er noen tips:

  • Vin lagres over en lengre periode, bør oppbevares et mørkt og svalt sted, og den optimale temperaturen er mellom 8 og 12 grader.
  • Vinflaskene må ikke utsettes for varme eller direkte sollys da kan  vinen hurtigmodnes og bli dårlig. For å hindre at sollys slipper inn må du ha et vinskapeneit glassdører med UV-filter, slik som disse fra Wineit.no. Dette gjør det mulig å plassere vinskapene i rom med store vinduer, selv på sommeren. Vin som ligger i kjøkkenhyllene blir bare ødelagt og er ordtelig fy-fy!
  • Luftfuktigheten der vinen oppbevares bør ligge på cirka 60-70 prosent. Dette hindrer at korken tørker ut og slipper luft inn til vinen, da kan vinen oksidere, og etterhvert lukte mer eller mindre råttent. Oksidering av vin kan også skje om korken tørker ut. Derfor skal lagringsvin alltid oppbevares liggende, slik at korken blir fuktet. Det hadde jeg faktisk skjønt, men så er det det at det så finere ut med flaksene stående. Nå har jeg lært!

Jeg har jo faktisk en en vinkjeller som perfekt sted for lagring av vin. Her er forholdene allerede lagt til rette, med tanke på temperatur, luktfuktighet og mørke. Jeg drikker ikke rødvin,  hvitvin og Champagne er mer min greie. Dyr i drift tenker du, men jeg drikker ikke så mange glass… he he he. Planen er å bytte ut de hyllene som i vinrommet nå med disse vinhyllene fra Wineit.no og det tror jeg kan bli ordenlig fint. Winteit.no har stort utvalgt, kanskje Norges beste av vinstativ, vinhyller og vinskap, og utstyr for deg som vil bygge din egen vinkjeller. Og de har fri frakt! Vinrommet vårt blir nok ikke like fint som på Hotel d´Angleterre og Marchal. Jeg bodde der i to dager tidliger i år og jeg har aldri opplevd noe mer lukseriøst, har sett et finere vinrom en dette eller smakt bedre mat. Sommelieren som serverte oss kunne virkelig sine saker. Det er jo en egen kunst å finne riktig vin til riktig mat, og når det gikk opp i en høyrene enhet slik var det rett og slett magisk. Du kan lese mer om vinguider hos Wineit.no

ChampagneVinskab_MarchalVinskab

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *