Smakfull Ikeafest

Bærekraft er en av hjørnestenene i Ikeas forretningsstrategi og med årets kataloglansering får de engasjert mange folk i bærekraftarbeid. Visste du at en gjennomsnittlig norsk husholdning kaster hver femte handlepose som kjøpes inn? Det utgjør et årlig matsvinn på 300 000 tonn mat, noe som tilsvarer klimagassutslippet fra hele 160 000 biler! Ikea ønsker å bidra til å redusere dette enorme matsvinnet i de tusen hjem. Gjennom pop up-restauranten Ikea Ätbar ønsker de å bevisstgjøre oss på hvordan vi, med enkle grep, kan redusere matsvinn og utnytte maten på best mulig måte. Lanseringen av Ikea-katalogen får alltid mye oppmerksomhet og Ikea er i en unik posisjon for å hjelpe millioner av mennesker til å leve et mer bærekraftig liv hjemme og oppfordrer oss til å spare energi, bruke mindre vann, redusere mengden avfall og leve sunne liv. Små endringer gjort av hver og en av av oss vil gjøre en stor forskjell for planeten vår!

Ikea Ätbar er ingen vanlig restaurant. Her bidrar gjestene med råvarene, og får smakfulle retter tilbake. Derfor har de heller ingen fast meny. Kjøkkenet vil hver dag ta utgangspunkt i det som kommer inn, se hva de selv har i skapene, og sette sammen spennende retter ut i fra det. Sammen med gjestene ønsker de å minske matsvinn. Derfor oppfordrer de alle til å ta med en lokal råvare hjemmefra før de stikker innom. Spennende ikke sant? Du kan se flere bilde av festen på min private instragram @lindaelmin eller snap lindaelmin

Hviitblogg.no Ikea2015Hviitblogg.no Ikea2015Hviitblogg.no Ikea2015Hviitblogg.no Ikea2015

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *