Guide til shoppingbyen Aarhus

En langhelg i Aarhus blir aldri feil og det er jo flust med mellomklemte fridager denne våren. Er du glad i å shoppe er det greit å vite at Aarhus faktisk er kåret til shoppingby nr. 1 i Skandinavia. Her finner du det nyeste innenfor dansk og internasjonal design- og spennende vintage. Når de i Aarhus sier gåavstand, så mener de gåavstand. Her finner du både strand, havn, byliv og skog – alt innenfor en rekkevidde av en 15 minutters sykkeltur. Sykkel kan du leie hos Cycling Aarhus, der kan du også få en guidet tur (med veldig sjarmerende guider… kremt…) om du ønsker det.

cache.php

10808440_349344011911567_629413443_n2711_3688

Men det var shopping jeg skulle fortelle om: Jeg digger Latinerkvarteret, som er den eldste bydelen i Aarhus. I de sjarmerende brosteinsbelagt gatene Guldsmedgade, Badstuegade, Klostergade og Volden finner du små unike butikker med designmerker bla a. som Marc Jacobs og By Marlene Birger for å nevne noen. I Borggade 2 finner du bohemen i deg hos Munthe. I disse gatene finner finner du også Mefisto Restaurant og Vinstue der du kan spise en deilig brunch i hagen. Er du mer til fransk anbefaler jeg Casablanca, og vil du ha spanskinspirert tapas går du til Can Blau.

Hviit Blogg.no Emmerys in Aarhus

Jeg har bodd på mange ulike hoteller i Aarhus og anbefaler både Comwell som ligger i rett nærheten av Bruun’s Galleri og ikke minst Kähler Spisesalon i bydelen Frederiksbjerg. Min favoritterbaker, Schweizer Bageriet ligger helt oppe ved Kirken, prøv ut Jordbærterten… Den er himmelsk, akkurat som Brownien. Rett på den andre siden av gaten finner du Emmerys og Paradis som her verdens beste is. Bare å stelle seg i køen der altså. Sjekk også ut Jægergårdsgade, som krysser M.P. Bruunsgade litt nedenfor midten. Her finner du byens beste Vinbutikker og de er rause på smaksprøvene og veldig flinke til å finne den rette vinen.

Scandic Aarhus City ligger i hjertet av byen, et steinkast fra ARoS (sjekk ut museumsbutikken) og Strøget som er den nesten 1 km lange shopping-gaten og en av de lengste handlegatene i Jylland med sine 120 butikker. Her ligger det kjente klesbutikker og hyggelige kaféer, og stemningen er litt annerledes enn min favoritt Latinerkvarteret. Men finner du også Salling og Magasin og min-må-alltid-innom-butikk Moss Copenhagen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *