6 tips til bildeoppheng

Jeg elsker postere og har alt for mange. Postere og plakater i rammer er også (til fotografenes store fortvilelse) ofte med på mine stylinger. Jeg synes riktig poster/plakat/kunstverk kan understreke en personlig stil, så det gjelder å velge med hjertet. I nettbutikken har vi over 30 forskjellige postere, og  kanskje du finner en som bare er deg.


  • Finn frem det du vil henge opp og legg alt sammen ut på gulvet som en skisse før du begynner å spikre i veggen. Er du veldig usikker kan du bruke matpapir og klippe ut skisser av rammene som du taper opp på veggen. Da ser du med engang om noe blir feil.
  • Sett bildene tett sammen, ikke la det være for stor avstand mellom rammene. 
  • Tenk harmoni, men ikke glem å leke med kontrastene. Bildene bør veie omtrent like mye ut fra midtpunktet. Tung betyr mørk og stor. Lett betyr lyst motiv og lite.
  • Vil du plassere bildene over hverandre, henger du de største og tyngste motivene nederst.
  • Heng rammene ut fra en fast linje som for eksempel rett underkant, rett overkant, rette kanter rundt en komposisjon med mange bilder eller en rett linje gjennom motivet.
  • Ikke heng bildene for høyt på veggen. Gå ut fra øyehøyde slik at blikket treffer omtrent i bildets sentrum.
  • Sett store bilderammer direkte på gulvet. Det gir et tøft og avslappet uttrykk samtidig som veggflaten beholdes. 
Via 1 // 2 
Foto Linda Elmin

3 kommentarer

  1. Jeg er dårlig på sånt, men prøvde å søke inspirasjon i diverse blogger da vi skulle henge opp bilder i stua. Det ble ikke så verst, men mannen ville jo ha bildene mye lenger fra hverandre enn det jeg ville….

  2. Thank you so much for the great tips! I have too many blank walls right now so I’ll definitely be putting these into practise. Trevligt helg! /Niki

  3. Veldig gode tips! Disse skal jeg absolutt lagre. Veggene er fortsatt veldig nakne hjemme hos oss, gleder meg til litt mer veggdekor.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *