Deilige Danmark

Jeg er forsatt høy på livet etter Danmarksturen. VisitDenmark inviterte med seg fire familiebloggere på tur til Nord-Jylland. Astrid med bloggen I just had to tell you so, Susanne Kaluza bloggen SusannekaluzaMarte Friland-Anda med bloggen Casa Kaos og oss fire fra Hviit. For en tur. For en gjeng! Og igjen, for en tur! 

Vi stod opp i firetiden, og seilte med ColorLine Superspeed  fra Larvik til Hirtshals. Litt tidlig å stå opp for et B-menneske som meg, men vi var så gira at det gikk helt fint. Behagelig måte å reise på, speielt hvis du booker et bord i resturanten slik at du har en fast base. Anbefales hvis du reiser i høysesongen. Vel fremme i vårt andre hjemmeland besøkte vi Nordsøen Oceanarium, der vi fikk se dykkere mate fisker i tanken. Den nye attraksjonen med krabbefiske var også super, der kunne vi vært i flere timer. 

Vi bodde på Skallerup Seaside Resort som er et fantastik feriested på Jyllandskysten, ca 30 min kjøring fra Hirtshals. Resortet er non-profit, og hver eneste  krone i overskudd går rett tilbake for å gjøre stedet bedre neste sesong. Sånt liker vi Her var det så mange aktiviteter og så flott å være at vi bestemte oss for å bli noen ekstra dager. 
(De første dagene var en del av sponset tur.) 

Aalborg Zoo er et annet fantastisk sted som er non-profit. Parken er akkurat passe stor, slik at du kan kombinere med en tur til Aalborg by. Dyrene var sunne, friske og velstelte og selve parken godt bygget opp slik at det alltid var noe spennende å se på. Men jeg må si det toppet seg da vi fikk overvære en giraffødsel! Franz kom i snakk med noen andre dansker som kunne fortelle at en giraff hadde begynt å føde og vi skyndte oss opp til Giraffhuset. ( Jeg trodde jo det skulle stå om minutter, men tok  over to timer etter at vi kom inn til liten  giraffgutt til verden. Barna har aldri vært så stille, så lenge før. Ikke jeg heller, når jeg tenker meg om! ) Vi fikk se det hele begivenheten på første rad, og det var så stille, rolig og fint. To timer etter at vi kom inn i girfaffhuset kom en liten  giraffgutt til verden. Du kan se fødselen på youtube.

 Vi besøkte også Fårup Sommerland, til stor glede for min fartglade familie. Der fikk de prøve den nye attraksjonen Orkanen, som har kjører over og under vann og med en toppfakt på  75 km/t. Lynet tok mine kjære fra 0-80 km/t på 2 sekunder, med en slik G-kraft at Nicos krøller stod rett opp etter turen. Lykke for en en tøff åtteåring. Jeg fikk utfordret meg på Skattejakt, og anbefales for hele familien!  Jeg kjørte faktisk Mine-Expressen og det er jeg veldig stolt av ( Kjørte 7 turer, til jeg ble litt kvalm). Fårup har 430 medarbeidere, og mange av disse er blide, friske pensjonister. Det gjør meg esktra trygg at det er en voksen person med litt livserfaring som styrer karusellene. Det jeg liker best med Fårup er at du kan ha med din egen mat som dere grille på store Webbergriller i fellesområende (Hører dere Tusenfryd?) Maten i resturantene er det ingen ting å si på, vi spiste lunsj på Spisekammeret.  Vi fikk ikke tid til å prøve ut Aquaparken, men det skal vi gjøre neste gang, for hit vil vi tilbake.

Susanne har lagte et flott innlegg med andre tips til deg som skal reise til Jylland med barn.

1 kommentar

  1. Oi, så stas:))
    Vi ferierte mye i Danmark da ungene var små, og har vært på alle disse stedene – Danmark er rett og slett Dejligt ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *