Kunst : ARoS Aarhus Kunstmuseum

Når man er i Århus kan man nesten ikke unngå ARoS Aarhus Kunstmuseum som med sine 17 700 kvadratmeter fordelt på ni etasjer et av verdens største kunstmuseer. Jeg elsker ARoS og stikker innom stort sett hver gang jeg er i Århus. Nå er jeg her igjen, denne gangen på tur med Visit Denmark


Arkitekturen i seg selv er verdt besøket.
 På taket svever den dansk/islandske kunstneren Olafur Eliassons permanente kunstverk, Rainbow Panorama, som er en 150 meter lang og tre meter bred, rund gangvei laget av glass i alle tenkelige farger. Den fargerike mesterverket har en diameter på 52 meter og er montert på  3,5 meter høye søyler over museets tak. Herfra ser du «verden» med nye øyne. 

ARoS har også en workshop der nysgjerrige barna får mulighet til å uttrykke seg kreativt – alltid knyttet til kunst i museets samlinger eller kunst i spesielle utstillinger. Barna våre maser alltid om å dra dit, og de lager de mest fantastiske kunstverk der som de får med hjem. Sjekk kalenderen til ARoS Junior her.
En etasje under Rainbow Panaorama finner du ART Restaurant  som et med utsikt over byens tak byr på en smaksopplevelse i særklasse.  Vi fikk ikke tid til å spise her denne gangen, men det har jeg gjort tidligere og det anbefales!
Denne gangen så jeg utstillingen Edvard Munch Angst/Anxiety, 
men det forteller jeg mer om senere.

2 kommentarer

  1. Wow.. For et bygg! Det må være utrolig spennende å tråkke både ute og inne i dette. Kos deg og nyt! 🙂

    Jeg var og tyvlånte noen bilder og blogget om butikken din forleden. Ber om tillatelse i etterkant, og tilgivelse for å ikke ha spurt. Til mitt forsvar ser det ut til at flere sikler med meg, så forhåpentligvis ramler det noen bestillinger inn 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *